Bliv matematiklærer
Du giver dine elever vigtige kernekompetencer
Som matematiklærer giver du dine elever vigtige og fundamentale kompetencer til at klare sig både i hverdagen, i andre fag og på vej videre i livet:
- Som matematiklærer udvikler du dine elevers evne til at tænke logisk og løse problemer. Det er vigtige færdigheder i alle livets aspekter.
- Matematik spiller en stor rolle i hverdagen, ofte på måder, vi ikke engang tænker over. Gennem matematikken giver du også børn og unge redskaberne til f.eks. at kunne budgettere, læse en opskrift eller finde ud af, om noget er et godt tilbud.
- Med matematik åbner du muligheder. Der er mange veje i livet, der kræver, at man kan matematik. F.eks. indenfor byggeri og håndværk, hvor matematik bruges til at beregne areal og volumen, og sikre, at konstruktioner er proportionale og stabile.
- Matematik er også grundlaget for innovation og teknologisk udvikling, og som matematiklærer kan du inspirere den næste generation af videnskabsfolk og ingeniører.
- Matematik er et universelt sprog og er et fag, der har global relevans. Uanset hvor dine elever ender henne, så er det et fag, de kan bruge.
Der er ofte en høj efterspørgsel efter matematiklærere, og det kan give dig gode jobmuligheder.
I faget matematik lærer du om:
- De matematiske fagområder som indgår i folkeskolens matematikundervisning. Væsentlige elementer er fagområdernes historiske udvikling, og hvordan de faglige ideer senere udvides og anvendes i uddannelses-, samfunds- og arbejdsliv.
- Almen matematikdidaktik. Væsentlige elementer er matematiklæring og matematikundervisning, arbejds- og organisationsformer, læremidler, elever i særlige læringssituationer, evalueringsredskaber samt læsning og fremstilling af matematikholdige tekster.
- Stofdidaktik knyttet til de matematiske fagområder, der indgår i skolens matematikundervisning. Væsentlige elementer er progression og almindeligt forekommende misopfattelser.
- Formelle bestemmelser om matematikundervisning i folkeskolen. Væsentlige elementer er den gældende læreplan og centralt stillede test og prøver.
Adgangskrav til matematik
Udover adgangskravene til læreruddannelsen er der også adgangskrav til hvert undervisningsfag:
- Undervisningsfaget matematik kræver Matematik B
Du finder alle adgangskrav på læreruddannelsens side om adgangskrav og optagelse.
Valg af øvrige undervisningsfag
På læreruddannelsen skal du vælge tre fag i alt, som du vil kunne undervise i. Hvis du vælger at blive matematiklærer, ser dit valg af øvrige undervisningsfag sådan ud:
- Du får matematik i de første to studieår
- Du skal senere vælge to undervisningsfag mere, som du afslutter bagefter
Når du skal vælge de to øvrige undervisningsfag, får du mulighed for at høre om fagene fra en underviser og en studerende. Du kan se listen med de 17 mulige undervisningsfag, og læse om de øvrige grundfag, du skal have på læreruddannelsens side om indhold og studieliv.
Vejledning om uddannelsen
Trine er vejleder for læreruddannelsen og kan hjælpe dig med dine spørgsmål om uddannelsen.
→ Ring på 72 69 07 46
→ Skriv på tdn@ucn.dk
Book en vejledningssamtale
Vælg selv om du vil mødes fysisk, online eller ringes op.