Gå til hoved indhold

Lærer

Som lærer i folkeskolen klæder du børn og unge på til verden. På uddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning.
  • Professionsbachelor

  • 4 år

  • Aalborg og Hjørring

  • Studiestart i august: Aalborg og Hjørring

  • Studiestart i januar: Hjørring

Adgangskrav og optagelse

Find ud af hvordan du søger ind på uddannelsen.

Når du vil søge ind på uddannelsen til lærer, foregår det på optagelse.dk. Inden du søger ind, skal du undersøge, om du opfylder adgangskravene.

Her på siden kan du læse om uddannelsens specifikke adgangskrav og udvælgelseskriterier, om du skal søge via kvote 1 eller kvote 2 samt en række andre emner, der kan være relevante for din optagelse.

Kvote 1

Ansøgning via kvote 1 er for dig, der har en adgangsgivende gymnasial eksamen med et gennemsnit på minimum 7,0. Læs mere om kvote 1.

Kvote 2

Ansøgning via kvote 2 er for dig, der har en adgangsgivende gymnasial eksamen med et gennemsnit under 7,0 eller søger optagelse med et andet adgangsgrundlag. Læs mere om kvote 2.

Adgangskrav til undervisningsfagene

Udover adgangskravene til selve uddannelsen er der også adgangskrav til de forskellige undervisningsfag. Hvilke adgangskrav du skal leve op til, afhænger derfor af, hvilke fag du ønsker at kunne undervise i. 

Ansøgningsproces

Find ud af, hvordan ansøgningsprocessen foregår - fra du søger ind på uddannelsen til du modtager svar på din ansøgning.

Fordeling af studiepladser på kvote 1 og kvote 2

Der er en flydende grænse mellem, hvor mange der bliver optaget på læreruddannelsen via kvote 1 og kvote 2. Alle ansøgere med en kvotient på mindst 7,0 bliver med andre ord optaget først, og de pladser, der er tilbage derefter, går til ansøgere fra kvote 2. Men dermed ikke sagt, at kvote 2 ansøgere har dårlig chance for at blive optaget på uddannelsen, der optages hvert år også rigtig mange studerende via kvote 2.

Ledige studiepladser

Hvis du ikke fik søgt inden ansøgningsfristens udløb, vil du stadig have mulighed for at søge eventuelle ledige pladser. Der optages helt frem til studiestart. Eventuelle ledige pladser vil blive offentliggjort her:

Alt om optagelse

Søger du information om overflytning, genindskrivning, merit eller noget helt fjerde? Vi har samlet en række optagelsesrelaterede emner, som måske kan hjælpe dig videre. Er du i tvivl, kan du altid kontakte en vejleder.

Forberedelseskursus for indvandrere og flygtninge

UCN's forberedelseskurses for indvandrere og flygtninge (FIF) er et 1-årigt kursus, som forbereder dig til at søge ind på lærer- eller pædagoguddannelsen.