Gå til hoved indhold

Gør en forskel for børn og unges trivsel

Som idrætslærer gør du en forskel for børn og unges trivsel. Idræt styrker både deres krop og fysiske udvikling, forebygger sygdomme og understøtter deres mentale sundhed. Idræt mindsker risikoen for depression og angst, højner humøret og styrker selvtilliden. Gennem idræt lærer børn også sociale kompetencer som f.eks. at samarbejde, følge regler og danne venskaber, og samtidig øger fysisk aktivitet koncentrationen og de øvrige skolepræstationer.

Få et arbejdsliv, hvor du selv bevæger dig

Som idrætslærer sidder du ikke kun indenfor på et kontor bag et skrivebord. Jobbet tilbyder dig et aktivt og varieret uddannelses- og arbejdsliv, hvor du også kan planlægge aktiviteter i det fri og være udendørs på sportsfaciliteter og i naturen. Det er både fysisk og mentalt udfordrende og udviklende at være idrætslærer, og du får mulighed for at undervise i forskellige idrætsgrene og på forskellige niveauer.

Med en idrætsprofil kan du fx arbejde som:  

  • idrætslærer i grundskolen; folkeskoler, friskoler og privatskoler
  • lærer på skoler med eliteidrætsklasser, idrætsefterskoler og idrætshøjskoler med særlige idrætslinjer
  • idrætsprojektmedarbejder i skoleforvaltninger, skolesportsprojekter og idrætsorganisationer

Fag på idrætsprofilen

Når du vælger idræt som profil, får du idræt på seks semestre i stedet for fire semestre. Derudover får du valgfagene svømning og friluftsliv. Du skriver også dit afsluttende bachelorprojekt i idræt. Generelt bliver idræt en rød tråd i hele din uddannelse - fra undervisning til praktik og projekter. 

Idrætsprofilens opbygning ved start i august

Idrætsprofilens opbygning ved start i februar

Valg af øvrige undervisningsfag

På læreruddannelsen skal du vælge tre fag i alt, som du vil kunne undervise i. Med en idrætsprofil ser dit valg af undervisningsfag sådan ud: 

  • Du skal vælge dansk eller matematik
  • Du får idræt
  • Du skal vælge et tredje undervisningsfag 

Du kan se listen med 17 mulige undervisningsfag, og læse om de øvrige grundfag, du skal have på læreruddannelsens side om indhold og studieliv.

Vejledning om uddannelsen

Trine er vejleder for læreruddannelsen og kan hjælpe dig med dine spørgsmål om uddannelsen.

→ Ring på 72 69 07 46
Skriv på tdn@ucn.dk

Book en vejledningssamtale

Vælg selv om du vil mødes fysisk, online eller ringes op.