Gå til hoved indhold

Det var mange år siden, at Kasper Olsen havde uddannet sig som tømrer, da han i 2013 valgte at starte på bygningskonstruktøruddannelsen på UCN. Han var træt af dårlig ledelse i byggebranchen.

- Jeg tænkte, at det kan jeg simpelthen gøre bedre. Men jeg havde også godt set, at hvis jeg ville op at styre rigtige byggepladser, skulle der mere til end bare min håndværkeruddannelse, forklarer Kasper Olsen.

Med ønsket om at få flere ledelsesmæssige kompetencer startede Kasper Olsen på UCN, men i løbet af uddannelsen blev han grebet af noget helt andet.

- Undervejs skiftede jeg fuldstændig holdning. Så da startede på 6. semester og skulle i praktik, tog jeg ud til en arkitekt, fordi jeg fik smag for at tegne og arbejde i Revit, som er et program, man bruger på studiet.

Ville slå to fluer med ét smæk

Med både et ønske om at lede og en passion for at tegne søgte Kasper Olsen efter sin UCN-tid job hos MTHøjgaard, hvor han stadig er i dag.

- Jeg havde en idé om, at jeg kunne kombinere de to ting for eksempel på totalentrepriser, hvor man først projekterer og så bygger bagefter. Og så startede jeg i MTHøjgaards tilbudsafdeling.

Kasper har været vidt omkring hos MTHøjgaard, og i dag har han fået sit ønske om at lede opfyldt.

- Jeg er produktionsleder på en byggeplads, hvor jeg har 18 håndværkere, som jeg styrer i samarbejde med vores byggeriafdeling i MTHøjgaard.

Var nervøs før sin UCN-start

Kasper Olsen havde gået næsten et årti som tømrersvend, før han startede på UCN, og det var heller ikke uden bekymringer, at han valgte at søge tilbage til undervisningslokalet.

- Jeg var faktisk ret nervøs for, at jeg ville have det svært i forhold til dem, der kom fra skolesystemet og var vant til at studere. De var måske rigtig gode til matematik, som jeg var blevet lidt rusten i.

Men nervøsiteten lagde sig hurtigt, da Kasper Olsen indså, at han kunne gøre brug af sine arbejdsværdier.

- Der gik ikke ret lang tid, før jeg kunne se, at den arbejdsmoral, jeg fik ved at arbejde, var noget strammere, end den de havde fra gymnasiet. Jeg havde ikke noget problem med at møde klokken 8 og tage hjem klokken 16. Det, synes jeg faktisk, var en kort dag, fortæller produktionslederen og tilføjer:

- Jeg blev ret hurtigt bekræftet i, at det jeg manglede, kunne jeg indhente ved hjælp af flid, og det gik ret hurtigt. Jeg gik fra at være meget tilfreds med en mellemkarakter til at have en forventning om, at jeg skulle have topkarakter hver gang. Så arbejdskulturen har været en stor hjælp.

Den indledende nervøsitet var uden grund, fortæller Kasper Olsen.

- Det var vitterligt intet problem at omstille sig til at gå i skole. Det var kun en frygt, jeg havde.

- Noget af det bedste jeg nogensinde har gjort

Kasper Olsen fik det økonomiske aspekt til at gå op ved at sætte sig billigt i sit hus med lave renter og en hustru, der havde arbejde og tjente penge, imens han uddannede sig.

Han kan sagtens se, at det kan være svært at få til at hænge sammen, hvis man er enlig med en høj husleje. Alligevel tøver han ikke det mindste, da han bliver spurgt, om han ser en UCN-uddannelse som en god investering.

- Ja, uden tvivl. Det er noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort. Det er der slet ingen tvivl om, siger Kasper Olsen og uddyber sit svar med den faglige viden, han har fået:

- Også bare den forståelse jeg har fået for den branche, jeg er i. Jeg vidste en hel del før, men mange af tingene kunne jeg ikke koble op på andet, end at det havde jeg set andre gøre. Det er et rigtig godt studie.