Sygeplejerske for SOSU-assistenter
-
Professionsbachelor med merit
-
2,5 år
-
Hjørring
-
Læses delvist online
-
Studiestart i februar
Uddannelsens indhold
Her kan du læse om, hvordan uddannelsen til sygeplejerske er opbygget på det særlige forløb for dig, der er SOSU-assistent. Du kan også læse om, hvordan undervisningen foregår og hvilke faglige emner, du kommer til at arbejde med.
Sådan foregår undervisningen
Uddannelsen til sygeplejerske for SOSU-assistenter foregår delvist online. Der vil være dage med online-undervisning og dage med fysisk fremmøde på campus i Hjørring. En vigtig del af dit uddannelsesforløb vil derudover være gruppearbejde i perioderne mellem de fysiske undervisningsgange.
På den måde får du frihed til selv at strukturere og planlægge en stor del af din studietid, så du kan arbejde, imens du læser videre. Samtidig med at du opbygger relationer til dine medstuderende, undervisere og vejledere.
Selvstændige online studier
Den online undervisning foregår uafhængigt af tid og sted – det vil sige, at du selv planlægger, hvornår du vil se videooplæg, læse undervisningsmateriale og lave opgaver. Du får derfor stor fleksibilitet og frihed til at studere, hvor og hvornår det passer dig.
Vi har forsøgt at skabe et inspirerende online læringsforløb, der kombinerer litteratur, debatindlæg og videnskabelige artikler med engagerende videooplæg, cases, quizzer og podcasts.
Fremmødedage på uddannelsen
Du skal møde ind til fysisk undervisning på campus Skolevangen på UCN i Hjørring 1-2 gange om ugen. Skemaet med undervisningsdage er tilgængeligt ca. to måneder før semesterstart.
På campus arbejder vi med cases fra det virkelige liv, som vi kobler sammen med teori, begreber og modeller. Der vil også være oplæg fra undervisere og eksterne samarbejdspartnere, der bringer praksis ind i studiet.
De fysiske undervisningsdage giver desuden mulighed for, at du og dine medstuderende kan fremlægge projekter og læringsprodukter, som I har arbejdet på mellem fremmødedagene.
Samarbejde i online studiegrupper
Det at kunne samarbejde i en gruppe er en vigtig del af dit fremtidige arbejdsliv som sygeplejerske. Mellem fremmødedagene kommer du derfor til at være en del af en studiegruppe, hvor I skal samarbejde om en række opgaver til næste mødegang. Det er vigtigt, at du er aktiv i perioderne mellem fremmødedagene.
Gruppearbejdet foregår primært på studiets digitale platforme, og studiegrupperne bliver sammensat løbende fra gang til gang.
Fokus på studiemiljø og trivsel
Selvom du læser delvist online, sørger vi for, at du stadig får et stærkt og trygt studiemiljø. Du lærer dine medstuderende, undervisere og vejledere godt at kende.
På holdet har I både en fast vejleder per semester og en kontakttutor, der understøtter det sociale og faglige fællesskab. Du kan altid række ud løbende, hvis behovet opstår, men der er også skemalagt tid med dem begge, så vi sikrer at alle får løbende vejledning og sparring i løbet af uddannelsen.
En studieform med fleksibilitet og særlige krav til dig
At læse online kræver meget af din selvdisciplin og evne til at planlægge og strukturere din tid. Selvom dele af undervisningen foregår bag en skærm, forventer både dine undervisere og medstuderende, at du forbereder dig og deltager aktivt i undervisning og gruppearbejde.
Spørgsmål og svar om at læse delvist online
Tilrettelæggelse af praktik
Med din baggrund som SOSU-assistent har du allerede værdifuld praktisk erfaring, og derfor får du merit for den kliniske undervisning på 1.-4. semester på den ordinære sygeplejerskeuddannelse, hvor der ellers er praktik på hvert semester. Det betyder, at du ikke skal i praktik hele det første år af uddannelsen.
Det sidste halvandet år følger du den ordinære sygeplejerskeuddannelse på 5. - 7. semester og skal have klinisk undervisning ude i praksis på lige vilkår:
- På 5. semester skal du i klinisk uddannelse i 1 uge i sundhedsplejen
- På 6. semester skal du i klinisk uddannelse i 20 uger med mulighed for at komme med ønsker
Fokus på vejledning i praktikken