Gå til hoved indhold

Sygeplejerske for SOSU-assistenter

Som SOSU-assistent / SSA kan du på UCN videreuddanne dig til sygeplejerske på kun 2,5 år. Meget af uddannelsen foregår online, så du fortsat kan arbejde på deltid ved siden af studiet.
  • Professionsbachelor med merit

  • 2,5 år

  • Hjørring

  • Læses delvist online

  • Studiestart i februar

Uddannelsens indhold

Her kan du læse om opbygning, fag, praktik og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til sygeplejerske for SOSU-assistenter.

Du læser både online og fysisk

Uddannelsen er et fuldtidsstudie. Det er fleksibelt tilrettelagt som blended learning, hvor du både læser online og fysisk.

Du møder fysisk ind til undervisning på Campus Skolevangen 1-2 gange om ugen, og i de mellemliggende perioder arbejder du online både i projekt- og samarbejdsgrupper og selvstændigt med forskellige læringsaktiviteter.

Skemaet med undervisningsdage er tilgængeligt ca. to måneder før semesterstart.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er et særligt tilrettelagt forløb for SOSU-assistenter, der forkorter sygeplejerskeuddannelsen fra 3,5 år til 2,5 år.

Du får fag indenfor fire videnskaber

  • Sundhedsvidenskabelige fag hvor du lærer at yde god omsorg og pleje.
  • Naturvidenskabelige fag der danner grundlaget for din viden om kroppen, dens opbygning, celler og bakterier. 
  • Humanvidenskabelige fag der klæder dig på til at håndtere patienter og pårørende.
  • Samfundsvidenskabelige fag der lærer dig om, hvordan sundhedsvæsnet hænger sammen.

Du får merit for din faglige viden

Hele første studieår fritages du for de dele af den teoretiske undervisning og praktikperioder, hvor din viden og dine  færdigheder og kompetencer som SOSU-assistent kan sidestilles og give merit.

Praktik

På sygeplejerskeuddannelsen vil du komme til at kende praktik som klinisk uddannelse og klinisk undervisning.

Når du er i klinisk uddannelse, vil du få tilknyttet en klinisk vejleder, der er sygeplejerske, og som tilrettelægger dit læringsforløb i samarbejde med dig. Den kliniske vejleder har en koordinerende rolle, og du vil også komme til at følge andre sygeplejersker eller studerende på afdelingen end netop din vejleder.

 

Godt at vide om praktikken

Den kliniske uddannelse foregår på godkendte kliniske undervisningssteder både i sygehusvæsenet og i social- og sundhedsvæsenet udenfor sygehusvæsenet.

Det er vigtigt for kvaliteten af din uddannelse, at du får så bred en erfaring som muligt. Derfor kommer du som udgangspunkt ikke i praktik, hvor du tidligere har været tilknyttet som SOSU-assistent.

Når du er i kliniske forløb, arbejder du efter en vagtplan. Du skal derfor være forberedt på, at du kan komme til at arbejde i skiftende vagter.