Gå til hoved indhold

Sundheds­administrativ koordinator­­­­­ (tidl. lægesekretær)

Sundhedsadministrativ koordinator erstatter lægesekretæruddannelsen. Uddannelsen er på et højere niveau, og du får flere kompetencer. På 2,5 år lærer du blandt andet om administration, jura, persondata og kommunikation i forhold til sundhed og sygdom.
  • Erhvervsakademiuddannelse

  • 2,5 år

  • Aalborg

  • Studiestart i september og februar

Adgangskrav og optagelse

Find ud af hvordan du søger ind på uddannelsen.

Når du vil søge ind på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator, foregår det på optagelse.dk. Inden du søger ind, skal du undersøge, om du opfylder adgangskravene.

Her på siden kan du læse om uddannelsens specifikke adgangskrav og udvælgelseskriterier, om du skal søge via kvote 1 eller kvote 2 samt en række andre emner, der kan være relevante for din optagelse.

Søg i kvote 1

Kvote 1 er for dig, hvis du har en adgangsgivende gymnasial eksamen og gerne vil vurderes på dit karaktergennemsnit.

Læs mere om kvote 1

Søg i kvote 2

Kvote 2 er for dig, hvis du har en adgangsgivende gymnasial eksamen og gerne vil vurderes på andet end dit karaktergennemsnit. Kvote 2 er også for dig, hvis du har et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen. Det kan fx være du har en erhvervsuddannelse, en udenlandsk eksamen eller har brug for at blive individuelt vurderet på din erfaring og dine kompetencer. 

Læs mere om kvote 2.

Ansøgningsproces

Find ud af, hvordan ansøgningsprocessen foregår - fra du søger ind på uddannelsen til du modtager svar på din ansøgning.

Ledige studiepladser

Hvis du ikke fik søgt inden ansøgningsfristens udløb, vil du stadig have mulighed for at søge eventuelle ledige pladser. Der optages helt frem til studiestart. Eventuelle ledige pladser vil blive offentliggjort her:

Alt om optagelse

Søger du information om overflytning, genindskrivning, merit eller noget helt fjerde? Vi har samlet en række optagelsesrelaterede emner, som måske kan hjælpe dig videre. Er du i tvivl, kan du altid kontakte en vejleder.

Få hjælp og vejledning

Optagelsesvejledning
Optagelsesvejledning

Hvis du har spørgsmål til optagelse, er vores vejledere klar til at hjælpe dig. Find deres kontaktoplysninger her.

Specialpædagogisk støtte
Specialpædagogisk støtte

Find information om specialpædagogisk støtte (SPS) og kontaktoplysninger på vores SPS-vejledere.

SU og økonomi
SU og økonomi

Find information om hvordan du søger SU og kontaktoplysninger på vores SU-vejledere.