Om workshoppen
Sygeplejersker møder ofte patienter, der lige er blevet opereret.
Operationer forløber som oftest planmæssigt, men indimellem kan der opstå komplikationer som hypovolæmi. En tilstand, der skyldes tab af væske eller blod og/eller omfordeling af blodvolumen.
Workshoppen tager udgangspunkt i en nyopereret patient, som pludselig er blevet dårlig. Det viser sig, at patienten bløder.
I løbet af workshoppen vil eleverne få mulighed for at øve sig på nogle af de metoder og handlinger, sygeplejersker anvender i mødet med akut dårlige patienter. Da sygeplejerskens handlinger altid er baseret på viden om kroppens fysiologi, vil dette også være en del af workshoppen.
Workshoppen afholdes af studerende og undervisere fra sygeplejerskeuddannelsen.
Hvad I kan forvente?
På workshoppen vil jeres elever:
- Høre korte oplæg om ABCDE-metoden (metode til at identificere og behandle livstruende tilstande ved akutte patienter), blodtryksregulering og respirationens funktion (fysiologi).
- Få praktisk erfaring med ABCDE-metoden.
- Øve færdigheder med afsæt i en case om en akut dårlig patient. Der bliver bl.a. mulighed for at måle blodtryk, opsætte væske i et drop, måle puls og temperatur forskellige steder på kroppen og observere bevidsthed og respiration.
- mærke på egen krop, hvordan det er at være studerende på en uddannelse, hvor man skal lære nye færdigheder med afsæt i faglig viden.
Gymnasiefag i fokus
- Biologi – herunder især menneskets fysiologi samt indsamling og vurdering af data
Praktisk information
Workshoppen udbydes
- Efter aftale
Lokation
Hos UCN: (I sørger selv for transport)
- Campus Skolevangen, Hjørring
- Campus Lerpyttervej, Thisted
- Campus Selma Lagerløfs Vej, Aalborg
Workshoppen foregår primært i sygeplejerskeuddannelsens færdighedslaboratorie.
Varighed
- 3 timer
Eleverne skal selv medbringe
Det tilsendte forberedelsesmateriale, skriveredskaber, computer og/eller telefon.
Forberedelse
En forudsætning for deltagelse i denne workshop er, at eleverne har forberedt sig ud fra det tilsendte materiale (dette fremsendes ifm. booking af workshoppen).
Inden en workshop anbefaler vi desuden, at eleverne gennemfører www.velkommentilucn.dk, hvor de får en bred introduktion til UCN og vores uddannelser, ligesom de får mulighed for at møde nogle af vores studerende.
Booking og spørgsmål
Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til booking af en workshop, er du velkommen til at kontakte os på brobygning@ucn.dk.
Kom forberedt
Inden en workshop anbefaler vi, at eleverne gennemfører www.velkommentilucn.dk.
Her får de en let, legende og bred introduktion til UCN og vores uddannelser, ligesom de får mulighed for at møde nogle af vores studerende.