Gå til hoved indhold

Om workshoppen

Dansk på læreruddannelsen har altid et dobbeltdidaktisk blik: De studerende have den nyeste viden om forskningen inden for danskfaget, og samtidig skal de kunne omsætte det til praksis i en konkret klasse.

Denne workshop vil tage udgangspunkt i den undersøgende litteraturundervisning, som udspringer af forskningsprojektet KiDM (Kvalitet i dansk og matematik). Her sættes litteraturoplevelsen i centrum gennem åbenhed og dialog, mens relevante tematikker, faglige begreber og analysemodeller inddrages på tekstens præmisser.

Målet med workshoppen er, at eleverne vil få et autentisk indblik i, hvordan det er at have dansk på læreruddannelsen. Derfor vil workshoppen vil bestå af små teoretiske nedslag og praktisk arbejde.

Hvad I kan forvente?

  • Kort teoretisk indføring til undersøgende litteraturundervisning
  • Læsning af et børne- eller ungdomslitterært værk
  • Hands on-tid til at arbejde kreativt og undersøgende med teksten

Workshoppen afholdes af studerende i samarbejde med underviseren.

Gymnasiefag i fokus

  • Dansk

Booking og spørgsmål

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til booking af en workshop, er du velkommen til at kontakte os på brobygning@ucn.dk.

Book en workshop

Samtykkeerklæring *

Du bør ikke indsende personfølsomme informationer via formularen. Du kan til enhver tid bede om at få slettet dine informationer på ucnkom@ucn.dk.

Kom forberedt


Inden en workshop anbefaler vi, at eleverne gennemfører www.velkommentilucn.dk.

Her får de en let, legende og bred introduktion til UCN og vores uddannelser, ligesom de får mulighed for at møde nogle af vores studerende.