Gå til hoved indhold

Om workshoppen

Workshoppen tager udgangspunkt i et bryghus som case. Bryghuset har modtaget feedback fra deres salgsled, da kunderne undrer sig over, at der ikke er lige meget indhold i deres glasflasker. Opgaven for produktionen er dels at finde kundens forventning til indholdet, dels at finde ud af, hvordan Bryghuset vil måle på dette i produktionen, samt gennemføre en ”prøvefyldning” og måling, for at se om det er muligt at producere efter målemetoden, og om det vil imødekomme kundens forventning.

Statistiske metoder er en stor del af det at arbejde med industriel produktion af næsten alt i denne verden, fra skjorter til fiskeopskæring. Derfor vil vi introducere den mest anvendte statistiske fordeling i produktionsindustrien. Vi håber, at det vil vise, at der ud fra målinger kan udledes en række konklusioner, der kan hjælpe med at optimere en produktion, samtidig med at problematisere kun at styre en produktion gennem måling og statistik.

Emnerne for workshoppen er:

  • Anvendt statistik
  • Statistisk kvalitetsarbejde
  • Kvalitets parametre og KPI
  • Excel (statistik)
  • Kvalitativ versus kvantitativ måling

Hvad I kan forvente?

  • Introduktion til den mest anvendte statistiske fordeling i produktionsindustrien.
  • Introduktion til Excel og teori om normalfordelingen samt dataanalyse
  • Ud fra målingerne udledes en række konklusioner, der kan hjælpe med at optimere en produktion, med samtidig med at problematisere kun at styre en produktion gennem måling og statistik.

OBS: Til denne workshop er der en forberedelse.

Det endelige indhold kan tones i et samarbejde mellem den enkelte ungdomsuddannelse og UCN ved booking.

Booking og spørgsmål

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til booking af en workshop, er du velkommen til at kontakte os på brobygning@ucn.dk.

Book en workshop

Samtykkeerklæring *

Du bør ikke indsende personfølsomme informationer via formularen. Du kan til enhver tid bede om at få slettet dine informationer på ucnkom@ucn.dk.

Kom forberedt


Inden en workshop anbefaler vi, at eleverne gennemfører www.velkommentilucn.dk.

Her får de en let, legende og bred introduktion til UCN og vores uddannelser, ligesom de får mulighed for at møde nogle af vores studerende.