Bryghuset vil have glade kunder - Statistisk kvalitetskontrol
Om workshoppen
Workshoppen tager udgangspunkt i et bryghus som case. Bryghuset har modtaget feedback fra deres salgsled, da kunderne undrer sig over, at der ikke er lige meget indhold i deres glasflasker. Opgaven for produktionen er dels at finde kundens forventning til indholdet, dels at finde ud af, hvordan Bryghuset vil måle på dette i produktionen, samt gennemføre en ”prøvefyldning” og måling, for at se om det er muligt at producere efter målemetoden, og om det vil imødekomme kundens forventning.
Statistiske metoder er en stor del af det at arbejde med industriel produktion af næsten alt i denne verden, fra skjorter til fiskeopskæring. Derfor vil vi introducere den mest anvendte statistiske fordeling i produktionsindustrien. Vi håber, at det vil vise, at der ud fra målinger kan udledes en række konklusioner, der kan hjælpe med at optimere en produktion, samtidig med at problematisere kun at styre en produktion gennem måling og statistik.
Emnerne for workshoppen er:
- Anvendt statistik
- Statistisk kvalitetsarbejde
- Kvalitets parametre og KPI
- Excel (statistik)
- Kvalitativ versus kvantitativ måling
Hvad I kan forvente?
- Introduktion til den mest anvendte statistiske fordeling i produktionsindustrien.
- Introduktion til Excel og teori om normalfordelingen samt dataanalyse
- Ud fra målingerne udledes en række konklusioner, der kan hjælpe med at optimere en produktion, med samtidig med at problematisere kun at styre en produktion gennem måling og statistik.
OBS: Til denne workshop er der en forberedelse.
Det endelige indhold kan tones i et samarbejde mellem den enkelte ungdomsuddannelse og UCN ved booking.
Praktisk information
Workshoppen udbydes
- Efter aftale
Lokation
- Hos jer: UCN besøger jer
eller - Hos UCN: Campus Sofiendalsvej, Aalborg
I sørger selv for transport
Varighed
- 3 timer
Forberedelse
Eleverne skal inden besøget på UCN laves en forberedelse hjemme på egen skole. Forberedelsen gennemføres gerne i grupper af 3-4 elever:
Fase 1 (Forberedelse):
- De studerende fylder 30 glasflasker med vand (det skal være glasflasker). Det er op til den enkelte gruppe at fastlægge, hvad ”fyldt kriteriet” er. Fx er det helt til kanten, (flaskens top) eller er det ”næsten” til kanten, eller er det 1 cm fra kanten
- Kriteriet beskrives kort, og dokumenteres gerne med billeder. Der må alene benyttes visuelle målekriterier ved fastlæggelsen af ”fyldt kriteriet”
Fase 2 (Forberedelse):
- Når alle flasker er fyldt, afvejes indholdet, og resultatet skrives ind i et regneark (Excel)
Inden en workshop anbefaler vi desuden, at eleverne gennemfører www.velkommentilucn.dk, hvor de får en bred introduktion til UCN og vores uddannelser, ligesom de får mulighed for at møde nogle af vores studerende.
Booking og spørgsmål
Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til booking af en workshop, er du velkommen til at kontakte os på brobygning@ucn.dk.
Kom forberedt
Inden en workshop anbefaler vi, at eleverne gennemfører www.velkommentilucn.dk.
Her får de en let, legende og bred introduktion til UCN og vores uddannelser, ligesom de får mulighed for at møde nogle af vores studerende.