Gå til hoved indhold

Uddannelsesvejen er ikke altid ensrettet

Da Rasmus skulle søge uddannelse, var han splittet mellem bacheloren i Sprog og Virksomhedskommunikation og erhvervsakademiuddannelsen til service- og oplevelsesøkonom. Han besluttede sig med at gå med den første, men efter et års tid på uddannelsen, kunne han mærke, at hans primære interesse ikke var sprog.

Han valgte derfor at sadle om ved at søge ind på service- og oplevelsesøkonomuddannelse, som var mere rettet mod hans passion for sport, event og service. I 2009 startede han på uddannelsen og fandt hurtigt ud af, at han nu var landet på rette spor.

Praktikken forbereder dig på arbejdsmarkedet

Under uddannelsen til service- og oplevelsesøkonom var Rasmus i praktik hos Blokhus Golfcenter. Her lærte han en masse om golf (selvfølgelig), men også om service, administration og hvordan man færdes blandt kunder og kollegaer.

"Praktikken har gjort, at jeg i højere grad var forberedt på hverdagen i en virksomhed i branchen."

Rasmus Hofman Fihl

Souschef på Aalborg Airport Hotel

Efter sin professionsbachelor fortsatte Rasmus lidt i golfuniverset. Han læste nemlig videre på overbygningsuddannelsen sport management, hvor han i løbet af uddannelsen kom i praktik hos Dansk Golf Union. Her fik han endnu en gang smagt på hverdagen i erhvervslivet og opbygget en netværk, som han stadig gør brug af i dag.

Fra golfuniverset til hotelbranchen

I 2013 blev Rasmus færdiguddannet og skulle for alvor ud på arbejdsmarkedet. Han landede hurtigt i golfbranchen efter endt uddannelse, fordi han allerede havde fået en fod indenfor under sin praktikpladser. Her lærte han at arbejde selvstændigt og være beslutningsparat - personlighedstræk, som gavner ham den dag i dag.

Efter 7 år i golfbranchen trængte Rasmus dog til nye udfordringer i et andet miljø. Målet var at finde et nyt job, hvor han kunne arbejde med mennesker samt prøve kræfter med administration, eventafholdelse og evaluering.

Vejen til det mål opstod allerede på service- og oplevelsesøkonomuddannelsen, hvor Rasmus stiftede bekendtskab med chefen for Aalborg Airport Hotel. Det var igennem det bekendtskab, at han fik et job på hotellet. Efter et halvt års tid i sin daværende stilling havde han givet så godt et indtryk, at han tilbudt jobbet som souschef.

Hvad laver en souschef?

Hverdagene som souschef er meget forskellige, da Rasmus skifter mellem at stå for den administrative drift af hotellet og være frontperson i receptionen.

På de administrative vagter sørger han blandt andet for vagtplaner, personaleledelse, fakturering samt korrespondance med gæster, kollegaer og leverandører.

"Det er meget dag-til-dag drift vi arbejder med, så der er altid et eller andet at lave."

Rasmus Hofman Fihl

Souschef på Aalborg Airport Hotel

Receptionsvagterne er delt op i to - nemlig morgenvagter, som er fra kl. 6-14, og aftenvagter, som løber fra kl. 14-22. På en morgenvagt hjælper Rasmus typisk med servering af morgenmad, udtjekning af gæster og forefaldende opgaver. På en aftenvagt sørger han til gengæld for indtjekning af nye gæster samt servering af aftensmad. Fælles for begge vagter er fokusset på at levere en god service til gæsterne på hotellet.

Et studie med fokus på det praktiske

For Rasmus var det kun positivt, at studierne på UCN tilbyder praktikperioder undervejs. I praktikken fik han nemlig lov at prøve det teoretiske af i praksis, og så følte han sig klædt på til hverdagen i erhvervslivet, da han var færdiguddannet.

Rasmus vil til sidst gerne give et godt råd med på vejen nye og nuværende studerende: ”Dyrk sammenholdet/netværket på studiet, find et godt praktiksted og kør på!”