Gå til hoved indhold

Pædagogisk assistent

Pædagogisk assistent er en faglig og praktisk uddannelse, som retter sig mod det pædagogiske erhverv.
  • Erhvervsuddannelse

  • Thisted

  • Studiestart i august

Uddannelsens indhold

Her kan du læse om fag og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til pædagogisk assistent.

Pædagogisk assistent er en erhvervsuddannelse og derfor en faglig og praktisk uddannelse, som retter sig mod det pædagogiske erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole i Thisted og perioder i lønnet oplæring.

En pædagogisk arbejdsplads kan f.eks. være i vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger, væresteder, botilbud for fysisk eller psykisk udviklingshæmmede, psykiatrien, integrationsområdet, familiebehandlingscentre eller institutioner for anbragte børn og unge.

Uddannelsen har både unge og voksenspor

Uddannelsens opbygning

Grundforløbet 1 og 2 gennemføres på Social- og sundhedsskolen – SKIVE, THISTED, VIBORG (SOSU STV). Uddannelsens hovedforløb gennemføres på UCN i Thisted.

Som elev skal du gennemføre 3 skoleperioder, som tager afsæt i kompetence- og fagmål, jævnfør UVM.dk.
Se uddannelsesordning for pædagogisk assistentuddannelse.

Oplæring

Når eleven er ansat som elev, er oplæringspladsen garanteret. Den kommune eller region, der ansætter eleven, finder en elevplads samt fordeler elevpladserne.

Oplæring på EUD

Elever under 25 år skal i oplæring i 52 uger i alt. Oplæringen er opdelt i tre perioder og er placeret i den kommune eller region, hvor eleven er ansat. Oplæringen foregår i daginstitutioner, døgninstitutioner, SFO’er, skoler eller andre pædagogiske tilbud.

Oplæringen skal bestås for at komme videre i uddannelsen.

Oplæring på EUV

Elever over 25 skal kun i oplæring, hvis eleven ikke har erhvervserfaring. Kravet er dog, at erhvervserfaringen er relevant for uddannelsen.

Fagligt udvalg og oplæringserklæring:

Du får hjælp undervejs

Skolen har et vejledningstilbud, som omfatter fast stab af uddannelses- og erhvervsvejledning, læsevejledere, kontaktlærere og mentorer. På uddannelsen er der et udviklingsorienteret vejledningsmiljø med en strategi for samarbejdet mellem psykolog, kontaktlærer, fastholdelseskonsulent og mentor.

Mentorindsats tilbydes efter elevernes behov. Psykologisk bistand tilbydes ligeledes efter behov, som sikres ved tilstedeværelse af psykolog på skolen. SPS-indsats, screening og vejledning af elever med særlige udfordringer tilbydes efter behov.

Få svar på typiske spørgsmål

Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.

En typisk uge på studiet

Her er et eksempel på, hvordan en uge på studiet kan se ud, når du ikke er i oplæring. Skema-eksemplet er fra en uge med "normal" undervisning på campus. Husk, at du undervejs i et studie både har perioder med undervisning på campus og perioder med projektarbejde, gruppearbejde, eksamensforberedelse mv.

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

kl. 08.30-14.15

Kulturelle udtryks­­former

Kulturelle udtryks­­former

Kulturelle udtryks­­former

Kulturelle udtryks­­former

Kulturelle udtryks­­former

kl. 14.15-15.30

Elevtid: Kulturelle udtryks­­former

Elevtid: Kulturelle udtryks­­former

Elevtid: Kulturelle udtryks­­former

Elevtid: Kulturelle udtryks­­former

Elevtid: Kulturelle udtryks­­former

Kvalitet og officielle dokumenter

Find kvalitetsmateriale og anden formel information om uddannelsen.