Gå til hoved indhold

Pædagog

Uddan dig til pædagog og gør en forskel for børn, unge og voksnes udvikling og liv gennem pædagogik, læring og omsorg.

Praktik

Praktikken er et centralt element på UCN og i uddannelse i virkeligheden.

I praktikken kommer du til at møde børn, unge og voksne i daginstitutioner og i institutioner for mennesker med sociale problemer eller fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Praktikaktiviteter fylder en stor del af studietiden, fordi du som uddannet pædagog skal beherske professionens grundlæggende viden og færdigheder, så du har forudsætninger for at kunne indgå i alle former for pædagogisk arbejde.

Praktikkens opbygning

Vær opmærksom på, at praktikpladserne tildeles. Det betyder, at du ikke selv må stille med praktikplads.

Praktik i udlandet

Du kan vælge at afvikle en praktikperiode i udlandet. Udlandspraktik skal aftales med pædagoguddannelsens internationale koordinator i god tid før praktikstart. Praktikken er SU-dækket, men der er også mulighed for at søge supplerende støtte på anden vis.

Er du praktikvejleder?

Vi har samlet alt information, som er relevant for dig, der er praktikvejleder eller ønsker at være praktikvejleder. Du kan også læse om praktikken på pædagoguddannelsen i praktikhåndbogen.

FOR STUDERENDE, PRAKTIKVEJLEDERE OG STUDIEVEJLEDERE

Praktikhåndbog

I håndbogen finder du information om praktikkens indhold, længde, prøver og anden praktisk information omkring praktikken på pædagoguddannelsen på UCN.

Her finder du svar på de fleste spørgsmål.