Gå til hoved indhold

Søg en ledig studieplads

Kom du ikke ind? Eller fik du ikke søgt i tide?

Hvis du gerne vil starte på en uddannelse i år, er der måske en ledig plads på en af UCN's uddannelser, der er noget for dig. Vores vejledere står klar til at hjælpe dig med afklaring.

Sådan søger du en ledig plads

Når du søger en ledig plads skal du naturligvis leve op til uddannelsens adgangskrav, men er der flere ansøgere end der er pladser, foretager vi en helhedsvurdering af hver enkelt ansøgning med vægt på en række kriterier:

Ansøgningsfrister for ledige pladser

Vær opmærksom på at der er forskellige ansøgningsfrister afhængigt af om du ønsker at søge en ledig plads på en uddannelse med sommerstart (studiestart i august/september) eller med vinterstart (studiestart i januar/februar).

Ledige pladser med sommerstart: Ansøgningsfristen er 5. august klokken 12.00.

Ledige pladser med vinterstart: Ansøgningsfristen er 10. november klokken 12.00. 

Hvis der fortsat er ledige pladser efter ansøgningsfristen, vurderes ansøgningerne efter først til mølle-princippet. Det vil sige, at vi behandler ansøgningerne i den rækkefølge, vi modtager dem.

Sådan vurderer vi din ansøgning

Når du søger en ledig plads skal du naturligvis leve op til uddannelsens adgangskrav, men er der flere ansøgere end der er pladser, foretager vi en helhedsvurdering af hver enkelt ansøgning med vægt på en række kriterier. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i udvælgelseskriterierne for den uddannelse, du ønsker at blive optaget på.

Der er i øjeblikket ingen ledige studiepladser

Har du brug for vejledning eller teknisk support?

Hvis du har brug for sparring eller er i tvivl om, hvad din baggrund kan give adgang til, så tøv ikke med at kontakte en af vores studievejledere. Du kan også få hjælp til spørgsmål vedr. ansøgning og optagelsesportalen nemStudie.