Gå til hoved indhold

Jordemoder

Uddannelsen til jordemoder er en 3½ årig professionsbachelor, hvor du lærer om graviditet, sundhedsfremme, fødsel og barsel.
  • Professionsbachelor

  • 3,5 år

  • Aalborg

  • Studiestart i september og februar

Praktik

Praktikken er et centralt element på UCN og i uddannelse i virkeligheden.

På jordemoderuddannelsen kalder vi praktikken for klinisk undervisning. I den kliniske undervisning kommer du både ud i jordemoderkonsultationer, på svangre-, føde- og barselafdelinger, til hjemmefødsler samt på gynækologiske afdelinger og neonatalafsnit.

Formålet med den kliniske undervisning er, at du i løbet af uddannelsen, bliver i stand til selvstændigt at varetage den ukomplicerede graviditet, fødsel og barsel, samt i samarbejde med lægen at varetage komplicerede forløb.

Hvad lærer jeg i den kliniske undervisning?

I den kliniske undervisning bliver du uddannet i:

  • Svangreomsorg
  • Fødselshjælp
  • Barselsomsorg
  • Gynækologi
  • Intensiv omsorg
  • Neonatal omsorg (omsorg for syge nyfødte)

Jordemoderarbejde er akut arbejde med skiftende arbejdstider

Du skal være indstillet på, at jordemoderarbejde er akut arbejde, og undervisningen derfor foregår skiftevis dag, aften, nat og weekend. Ved de fleste kliniske undervisningssteder arbejder nogle jordemødrene i ”kendt jordemoderordning”, hvor to-tre jordemødre afholder konsultation og fødselsforberedelse for en gruppe gravide/par.

Du må påregne, at du i en klinisk undervisningsperiode kan blive tilknyttet en jordemoder i ”kendt jordemoderordning”, hvor du skal stå til rådighed og kaldes til fødsler en uge ad gangen. Der vil selvfølgelig være indlagt hviletid for dig i sådanne vagtuger.

Tag din praktik i udlandet

Din praktik behøves ikke foregå i Danmark! Brug praktikperioden til at udforske verden, dit fagområde eller branche og bliv klogere på både dig selv og på andre kulturer. UCN's praksisnære studier gør det nemt at tilbyde virksomheder konkret værdi, da du kommer med redskaber og metoder, som branchen kan bruge i dagligdagen.

Andre kontaktmuligheder

Find en medarbejder Find en medarbejder

Se uddannelsens leder, undervisere og øvrige medarbejdere. Du er altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt UCN Karriere Kontakt UCN Karriere

Slå en ledig stilling op, find den rette praktikant eller start et samarbejde. Få rådgivning om mulighederne som praktikvært eller arbejdsgiver.

Bliv medlem af UCN Alumni Bliv medlem af UCN Alumni

Hold kontakten og styrk dit professionelle netværk. Bliv medlem af UCN's alumne-netværk for tidligere studerende.