Gå til hoved indhold

It-teknolog

Bliv klog på programmering, computersystemer, netværksteknologi og forretningsforståelse på 2 år.
  • Erhvervsakademiuddannelse

  • 2 år

  • Aalborg

  • Studiestart i september

Fag og opbygning

Uddannelsen til IT-teknolog er en kort videregående uddannelse, som på to år - fordelt på fire semestre - gør dig klar til at arbejde med it-teknologi på fuld tid.

Vi bruger mange timer på at lære i praksis

Uddannelsen er meget hands-on, og du vil hurtigt opleve, hvordan teorier, teknologier og it-løsninger hænger sammen i praksis. Der vil også blive brugt mange undervisningstimer i uddannelsens eget laboratorium og serverrum, hvor du løbende kan få praktisk erfaring. På sidste semester skal du 10 uger i praktik.

Det forventes ikke, at du har nogen erfaringer med de forskellige emner, bare du har en grundlæggende interesse indenfor IT. Og så gør det faktisk heller ikke noget, hvis du er lidt af en ”pilfinger”. Så er du godt på vej.

Undervisning sker på hold med konkrete temaprojekter

Selve undervisningen foregår på hold af cirka 30-35 studerende. Der vil være meget gruppearbejde. Det kan både være i dagligdagens små opgaver i undervisningen og når der skal udarbejdes større eller mindre projekter.

De to første semestre er der flere temaperioder på 6-8 uger, hvor det du har arbejdet med i de forskellige fag, bliver brugt i praktiske temaopgaver. På tredje semester får du mulighed for at specialisere dig indenfor særligt relevante fagområder. På sidste semester skal du i praktik.

Temabaseret og projektorienteret undervisning

Uddannelsen er bygget op af en række fag, hvor teori og praksis vil blive bundet sammen via forskellige temaer i løbet af semestret. Et tema varer cirka 6-8 uger og munder ud i et mindre projekt, et produkt eller lignende. På den måde vil du komme til at bringe viden fra alle semestrets fag i anvendelse.

Læs mere om de enkelte semestre

Udlandsophold

På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et kortere eller længere studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.

Studieordning og officielle dokumenter

Find studieordning, karaktergennemsnit og anden formel information om uddannelsen.