Jeg arbejder med forskellige projekter, hvilket gør arbejdet varieret og udfordrende
Ida Vad Svenningsen
Uddannet:
- Markedsføringsøkonom 2018
- Innovation og entrepreneurship 2020
- Cand.mag. i læring og forandringsprocesser (AAU) 2022
Job: Grøn agent
Arbejdsplads: Aalborg Kommune, Center for grøn omstilling
Hvilke arbejdsopgaver har du?
Som grøn agent arbejder jeg med at skabe grobund for grøn omstilling blandt befolkningen i Aalborg Kommune. Jeg hjælper dem, som arbejder frivilligt med projekter om bæredygtighed, med at udvikle deres ideer. Jeg har stor frihed til at bestemme mine egne opgaver og arbejder med forskellige målgrupper for at lykkes. Et eksempel er Grøn familiedag, hvor vi lavede aktiviteter for børnefamilier for at fremme en større bevidsthed om bæredygtighed.
En af aktiviteterne kaldte vi klimamissionen, hvor børnene skulle fange en CO2-skurk. Jeg arbejder også som projektleder på forskellige politisk bestemte projekter. Lige nu arbejder jeg med et borgerspor til bæredygtighedsfestivalen i Kildeparken, som er en del af Aalborg 2024. Derefter skal jeg arbejde med et EU-projekt, som hedder Green Democracy, hvor jeg skal samarbejde med uddannelsesinstitutioner, videncentre og kulturcentre for at fremme grøn omstilling blandt deres brugere.
Jeg fik troen på mig selv, en selvtillid, der gjorde, at jeg kunne presse mig selv til at gøre noget – og turde at sætte mig selv i en situation, hvor man kan falde på røven, men netop også opnå noget.
Hvad er du glad for ved jobbet?
Det gør mig glad at arbejde med grøn omstilling, fordi det føles meningsfuldt. Jeg synes, det er spændende at tale med dem, som ikke har taget stilling, og jeg arbejder med, hvordan jeg kan positionere mig i samtalen for at hjælpe dem med at gøre en forskel. Der er ikke et endemål med bæredygtighed, og selv en lille forandring kan gøre en forskel. Alle kan gøre noget. Jeg arbejder med forskellige målgrupper og projekter, hvilket gør arbejdet varieret og udfordrende. Det er også tilfredsstillende at se konkrete resultater af de projekter, jeg er involveret i, og at vide, at jeg bidrager til en grønnere fremtid.
Hvordan har uddannelsen forberedt dig?
Hvis jeg skelner mellem min kandidatuddannelse og innovation og entrepreneurship på UCN, så var det på innovation, jeg udviklede mig allermest på det personlige plan. Her fik jeg troen på mig selv, en selvtillid, der gjorde, at jeg kunne presse mig selv til at gøre noget – og turde at sætte mig selv i en situation, hvor man kan falde på røven, men netop også opnå noget. I løbet af begge uddannelser har jeg været optaget af bæredygtig udvikling og grøn omstilling og lavet forskellige projekter om bæredygtighed, fx om at etablere affaldssortering i daginstitutioner, sætte skrald på skemaet og problematikken om klimaangst.
Innovationsuddannelsen modnede mig til at tage på universitetet, hvor jeg udviklede mig mest fagligt. Men jeg havde fået modet til at udvikle mig på mine egne præmisser og tage det i den retning, som jeg gerne ville fra UCN, og jeg bruger viden og kompetencer fra begge uddannelser i mit job.