Gå til hoved indhold

Fysioterapeut

Uddannelse på 3,5 år med fokus på anatomi og fysiologi, bevægelse, fysisk aktivitet og sundhedsfremme.
  • Professionsbachelor

  • 3,5 år

  • Aalborg

  • Studiestart i september og februar

Uddannelsens indhold

Her kan du læse om fag og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til fysioterapeut.

Uddannelsen til fysioterapeut tager 3,5 år og er fordelt på 7 semestre. På hvert semester møder du ét eller to overordnede temaer, der er ramme for den samlede undervisningen. Det centrale fag i temaerne er fysioterapi, men du får også undervisning i andre fag som fx anatomi, sygdomslære, psykologi, kommunikation og sociologi.

Læs om de enkelte semestre

Praktik på fysioterapeutuddannelsen

På uddannelsen til fysioterapeut skal du i praktik i 28 uger i alt, og du kommer i praktik 5 gange i løbet af uddannelsen. Første gang du skal i praktik er allerede på første semester.

På fysioterapeutuddannelsen hedder praktik "klinisk undervisning". Du kommer ud og får dit fremtidige job i hænderne og afprøver den teori og de færdigheder, du har lært på UCN i virkelige arbejdsopgaver. På den måde tilegner du ny viden og nye perspektiver.

På uddannelsen har vi fokus på, at du uddannes som fysioterapeut med brede og forskelligartede erfaringer. Også selvom du måske har en specifik specialisering eller et bestemt fremtidsscenarie i tankerne. Det er godt at prøve noget forskelligt for at sikre dig, at du er på rette vej. En bredde i dine erfaringer gør dig kun til en bedre fysioterapeut.

Godt at vide om praktikken

Få svar på typiske spørgsmål

Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.

En typisk uge på studiet

Her er et eksempel på, hvordan en uge på studiet kan se ud, når du ikke er i praktik. Skema-eksemplet er fra en uge med "normal" undervisning på campus. Husk, at du undervejs i et studie både har perioder med undervisning på campus og perioder med projektarbejde, gruppearbejde, eksamensforberedelse mv.

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

kl. 08.15-09.50

Movement science

Patologi & farma­­kologi

Sundheds­­fremme og fore­­byggelse

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Smerte­­videnskab

Kl. 10.10-11.45

Movement science

Anatomi

Fysiologi og ernærings­­lære

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Sundheds­­profess­­ionel kommuni­­kation

Kl. 12.30-14.10

Viden­­skabsteori og forsknings­­metodologi

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Fysiologi og ernærings­­lære

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Sundheds­­psykologi

Kl. 14.00-15.30

Fysioterapi

Fysioterapi

Selvstudie / Gruppe­­­­arbejde

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Anatomi

I undervisningen møder du folk fra virkelighedens verden

Mange af dine undervisere vil være erfarne fysioterapeuter, der tidligere har været praktiserende og som måske også forsker i fysioterapi.

Du vil også møde forskellige gæsteundervisere og oplægsholdere, der kommer med beretninger fra virkelighedens verden, viden fra nyeste forskning eller anderledes perspektiver på fysioterapi. Det kan også være andre fagligheder som fx læger eller socialrådgivere, der samarbejder med fysioterapeuter i deres hverdag. Eller det kan være almindelige borgere, der har eller har haft brug for en fysioterapeut i hverdagen.

Du får virkelige erfaringer i Uddannelsesklinikken

Uddannelsesklinikken er en klinik, hvor vi samarbejder med borgere og virksomheder om at løse virkelige problematikker - og hvor du i projekter fx også kan arbejde tværfagligt sammen med studerende fra UCN's andre sundhedsfaglige uddannelser. Som del af undervisningen kommer du fra 3. semester ned i Uddannelsesklinikken i mindre grupper sammen med to vejledere.

Mange skriver bachelorprojekt med en virksomhed

Du kan vælge at skrive det afsluttende bachelorprojekt på 7. semester i samarbejde med en virksomhed. Du kan selv tage kontakt til en virksomhed med en idé, eller du kan søge i UCN's job- og projektbank, hvor virksomheder kan sende forslag ind til opgaver, som de gerne vil samarbejde om. En anden mulighed for at gøre en forskel i virkeligheden er at blive del af et Ph.d.-projekt og bidrage til at afdække et bestemt område i afhandlingen.

Vi arbejder i laboratorier

På fysioterapeutuddannelsen er der en række laboratorier og faciliteter, der giver dig gode muligheder for at øve din faglighed i omgivelser så tæt på virkeligheden som muligt.

Bevægelaboratoriet

Her arbejder du med måleudstyr af højeste internationale standard indenfor fysisk træning, bevægelsesanalyse, fysiologisk testning og balance og postural kontrol.

Kommunikationslab

Kommunikationslaboratoriet er rammen, når vi træner forskellige typer af situationer med patienter, pårørende og kollegaer - og vi får hjælp fra professionelle skuespillere!

Træningssalen

I træningssalen øver du udførelsen af forskellige typer af træningsøvelser til forebyggelse og genoptræning.

Anatomisk læsesal

På biblioteket får du adgang til en læsesal med en stor samling af lærebøger om anatomi og detaljerede anatomiske modeller.

Udlandsophold

På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et kortere eller længere studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.

Mange vælger at rejse ud på 4., 5. og/eller 6. semester.

Hør studerende fortælle om hverdagen på uddannelsen

Studieordning og officielle dokumenter

Find studieordning, karaktergennemsnit og anden formel information om uddannelsen.