Fysioterapeut
-
Professionsbachelor
-
3,5 år
-
Aalborg
-
Studiestart i september og februar
Job og karriere
Læs om dine muligheder for job og videreuddannelse som fysioterapeut.
Når du er færdiguddannet, har du mulighed for at få arbejde på hospitaler, i lokale sundhedscentre, specialbørnehaver, på fysioterapiklinikker, i sportsklubber, i forskningsmiljøer etc. Der er herudover flere og flere, der arbejder med ergonomi og arbejdsmiljø på virksomheder, hvor fysioterapeutens rolle bliver at forbedre de ansattes arbejdsforhold og arbejdsliv.
Generelt lav ledighed
En bacheloruddannelse i fysioterapi er en uddannelse, der giver dig gode muligheder for at få et job som fysioterapeut, hvor ledigheden gennem lang tid har været relativt lav.
10 eksempler på hvad vores dimittender laver
Bliv selvstændig
Et stigende antal fysioterapeuter opbygger private virksomheder, hvor de fungerer som behandlere eller konsulenter i forhold til bl.a behandling, undervisning, læring og træning.
Bliv certificeret kliniker eller specialist
Dansk Selskab for Fysioterapi, der er fysioterapeuternes faglige forening, står i spidsen for den fysioterapeutiske specialistordning, hvor du kan søge om en titel som certificeret kliniker/specialist. Det kræver naturligvis, at du igennem praktisk erfaring og videreuddannelse har opnået viden, færdigheder og kompetencer på et specialiseret niveau indenfor et af ti definerede og afgrænsede områder.
En specialisttitel betyder, at du får ansvar for at sprede din viden og praktiske kompetence på dit specialeområde - og det åbner ofte mange døre for nye job- og udviklingsmuligheder.
Alumnenetværket
Alumnenetværket er et netværk for tidligere studerende på fysioterapeutuddannelsen i Aalborg. Som medlem af alumnenetværket får du mulighed for at:
- holde dig orienteret om, hvad der foregår på uddannelsen
- modtage nyhedsbreve fra uddannelsen
- få invitationer til arrangementer på og omkring uddannelsen
- modtage tilbud om kurser
Til arrangementer, som eksempelvis Bachelorkonferencen i henholdsvis januar og juli måned, vil der desuden være god mulighed for at netværke med andre tidligere studerende.
Det er gratis at være medlem af alumnenetværket. I enkelte tilfælde opkræves dog et mindre beløb ved deltagelse i arrangementer. Når du tilmelder dig netværket vil du modtage nyhedsbreve om vores forskellige arrangementer mm.
Går du med iværksætterdrømme?
Start din egen virksomhed under studiet og bliv din egen arbejdsgiver.
På UCN får du inspiration, råd og hjælp til at udvikle dine egne forretningsidéer – uanset hvor langt du er i processen. Vores innovationsmiljø Next Step tilbyder flere forskellige forløb, som både kan følges online og i Innovationshuset i Aalborg.
Videreuddannelse på kandidatniveau
Vi anbefaler altid, at du undersøger dine muligheder på www.ug.dk og kontakter den pågældende kandidatuddannelse for at afklare dine muligheder. Du er også velkommen i studievejledningen på UCN.
En professionsbachelor i fysioterapi giver dig mulighed for at søge om optagelse på forskellige kandidatoverbygninger. Om du bliver optaget, afgøres altid af institutionen du søger hos. Som eksempler kan nævnes:
- Muskuloskeletal fysioterapi (AAU)
- Kandidat i fysioterapi (SDU)
- Techno-anthropology (AAU)
- Sundhedsfaglig kandidatuddannelse (AU)
Tag din efteruddannelse på act2learn
UCN act2learn udbyder en lang række kurser og uddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om hele udbuddet her.
Fakta om arbejdslivet
Hvad tjener en fysioterapeut? Og er det nemt at finde et job? Se fakta om arbejdslivet efter fysioterapeutuddannelsen.
Data fra Uddannelseszoom og Danmarks Statistik
De angivne data er landsgennemsnittet fra vejledningsværktøjet Uddannelseszoom. Datagrundlaget i Uddannelseszoom er registrerbare data fra Danmarks Statistik og data indsamlet af Uddannelses- og Forskningsministeriet f.eks. Danmarks Studieundersøgelse blandt nyuddannede. Data er sidst opdateret i december 2024.
Hvilke brancher arbejder man i som fysioterapeut?
Sundhed og socialvæsen 84%
Undervisning 4%
Kultur og fritid 2%
Øvrige brancher 10%
Arbejder fysioterapeuter typisk i det offentlige eller private?
56% af fysioterapeuter er ansat i det offentlige. 44% arbejder i det private.
Hvordan er arbejdstiden som nyuddannet fysioterapeut?
Faste arbejdstider i dagtimerne 49%
Fleksible arbejdstider i dagtimerne 22%
Jeg tilrettelægger selv min arbejdstid 19%
Skiftende arbejdstider (dag-, aften- og nattearbejde) 8%
Øvrige arbejdsformer (andet) 4%
Hvad tjener en fysioterapeut?
Den gennemsnitlige løn for en nyuddannet fysioterapeut er 30.200 kr. om måneden. Efter 10 år er gennemsnitslønnen 34.650 kr. om måneden.
Hvordan finder man job som nyuddannet fysioterapeut?
Jeg søgte og blev ansat efter et stillingsopslag 46%
Jeg fortsatte job på den arbejdsplads, hvor jeg havde studiejob 12%
Jeg fik job gennem mit netværk 11%
Jeg fortsatte i job på den arbejdsplads, hvor jeg skrev opgave/projekt/speciale eller var i praktik 9%
Hvad er arbejdsløsheden for fysioterapeuter?
Ledigheden blandt nyuddannede fysioterapeuter er på 5%. Efter 10 år falder ledigheden til 1%.