Gå til hoved indhold

It, design og digitale teknologier har gennem de seneste årtier indtaget en afgørende rolle i det meste af verden, og med den enorme digitale udvikling er det vigtigt, at flere og flere tager en moderne it-, programmering- eller designuddannelse. Sådan lyder det fra Jane Rygaard, der er formand for den landsdækkende digitale innovationsklynge DigitalLead og global forretningschef i Nokia.

- Det er ekstremt vigtigt, at vi i Danmark har en bredde i vores uddannelser. Vi har både brug for kandidater, der kan kode og implementere, og kandidater, der kan tænke strategi og overordnede tanker. Derfor sker innovation også via bredden, og det er en af vores spidskompetencer i Danmark sammenlignet med udlandet. UCN-uddannelserne er meget løsningsorienterede, og de er mere hands on, hvilket er med til at få hjulene til at køre og skabe innovation inden for it og design, forklarer Jane Rygaard.

Blå Bog

Jane Rygaard, 50 år

  • Bor i Aalborg 
  • Formand, DigitalLead 
  • Head of Dedicated Wireless Networks & Edge Clouds, Nokia

Stor digital udvikling skaber behov for stærke it-talenter

Professionshøjskolen UCN tilbyder en række uddannelser inden for it, programmering og design, der vil ruste de studerende til fremtidens karrieremuligheder. Og ifølge Jane Rygaard er behovet for stærke it-, programmerings- og designkandidater stort, fordi branchen hele tiden udvikler sig, og der hele tiden sker store forandringer i virksomheders behov for digitale løsninger.

- Vi har indrettet os som et digitalt samfund, og it fylder derfor mere og mere. Vi har set en enorm udvikling inden for digitale teknologier de sidste mange år, men samtidig ser vi også et skifte lige nu, hvor mere traditionelle, fysiske industrier også tager digitale løsninger i brug. Det er med til at understrege den konstante udvikling, og derfor har vi brug for innovation, der bygger på et uddannelsessystem, som skaber kandidater med et solidt fundament, siger Jane Rygaard.

Mange karrieremuligheder og gode fremtidsudsigter

Med den store udbredelse af digitale løsninger i hele verden og i alle typer af virksomheder er der også mange forskellige karrieremuligheder for personer, der har taget en uddannelse inden for it, programmering og design. Det gælder både i mindre specialiserede virksomheder og i enorme industrigiganter – både i ind- og udland.

- I min verden er personer med digital viden en vigtig ressource for fremtiden, og der er gode fremtidsudsigter, fordi behovet bare er kæmpestort, slutter Jane Rygaard.