Gå til hoved indhold

It, design og digitale teknologier har gennem de seneste årtier indtaget en vigtig plads i den moderne verden, og med en uddannelse inden for it og design er vejen fra uddannelse til arbejdsmarked kort og mulighederne store. Det bekræfter 41-årige Jan Nygaard, der er uddannet datamatiker fra Professionshøjskolen UCN og i dag står bag den succesfulde virksomhed Green.Click. 

- Jeg startede min første virksomhed kort tid efter, jeg blev færdig på UCN. Uddannelserne giver rigtig meget praktisk erfaring kombineret med det teoretiske, og det, mener jeg, er UCN-uddannelsernes største fordel. I dag er der de vildeste jobtilbud, og det fik jeg også dengang. Det er en rigtig hurtig vej at komme ud og få erfaring, og man er ekstremt eftertragtet fra den dag, man står færdig, siger Jan Nygaard, der fungerer som Chief Digital Officer i Green.Click.

Blå Bog

Jan Nygaard, 41 år

  • Medstifter og Chief Digital Officer i Green.Click – CEO og partner frem til 2021
  • Uddannet datamatiker fra UCN 

Virksomhed med 40 ansatte 

Jan Nygaard var med til at stifte Green.Click i 2009, og i dag har virksomheden 40 ansatte på kontoret i Aalborg. Green.Click har speciale i digitale strategier, der indeholder alt fra branding, SEO, SoMe-kampagner og Google Markedsføring, og i dag er virksomheden blandt landets bedste inden for blandt andet Google Markedsføring. Ifølge Jan Nygaard har opbygningen af uddannelserne på UCN haft stor betydning for hans evne til at stifte sin egen virksomhed.  

- Jeg havde et ønske om at blive hurtigt god til at kode, og det vidste jeg, at jeg kunne på UCN, og uddannelsens længde på 2,5 år var derfor perfekt for mig. Samtidig fik vi eksempelvis undervisning i forretningsforståelse og økonomi, og det har jo kæmpe betydning for det, jeg sidder og arbejder med i dag, og det er en af grundene til, at jeg har kunnet drive det hertil. Derfor er UCN en rigtig hurtig vej til at komme i gang og skabe sig en masse praktisk erfaring, lyder det fra Jan Nygaard. 

Stor efterspørgsel på it- og designløsninger 

Jan Nygaard har siden, han blev færdiguddannet, oplevet, hvordan efterspørgslen på it- og designløsninger er steget de seneste 15-20 år, og han kan også selv med virksomheden Green.Click mærke, at kampen om it-talenterne er hård. Derfor har de i Green.Click skabt deres eget talentprogram målrettet alle typer af studerende for at tiltrække og udvikle stærke kandidater inden for it og design, og virksomheden har ofte studerende eller personer med en uddannelse fra UCN i kikkerten. 

- Vi kan virkelig mærke, at digitale strategier fylder mere og mere i alle dele af erhvervslivet, og det er i høj grad også en udvikling, vi forventer at se i fremtiden. Derfor skal virksomhederne også gøre en ekstra indsats for at tiltrække talenterne. Vi har mange fra UCN’s uddannelser i praktik, ligesom en stor del af vores fastansatte har en fortid på UCN. Vi får mange stærke kandidater derfra, og de brænder virkelig for deres arbejde, forklarer Jan Nygaard.