Med UCN-uddannelse i bagagen: Emil har indtaget en af landets største, internationale virksomheder
Hvert år uddannes et stort antal studerende inden for byggeri, energi og miljø fra Professionshøjskolen UCN. Gennem uddannelser som byggetekniker, bygningskonstruktør, el-installatør, energi management, energiteknolog og VVS-installatør uddannes disse personer til at kunne løse en række af fremtidens største udfordringer inden for klima og byggeri.
En af dem er Emil Hylle, som har studeret energiteknolog efterfulgt af energimanagement på UCN i Aalborg fra 2015 til 2019. Uddannelserne har banet vejen for en attraktiv karriere hos den danskejede, internationale virksomhed Grundfos, hvor Emil i dag arbejder med indeklima og energi i byggebranchen i en stilling som projektleder.
- Jeg har altid været både glad for og god til fysik, og det var derfor meget naturligt, at jeg søgte i retningen af uddannelser inden for fysikkens verden. Efter gymnasiet startede jeg på grundforløbet som elektriker. Her gjorde min underviser mig opmærksom på uddannelsen til energiteknolog på UCN, og det fangede min opmærksomhed, fortæller Emil Hylle, som startede på UCN kort tid efter.
Emil Hylle, 26 år
- Projektleder hos Grundfos i Bjerringbro siden maj 2021
- Tidligere energiteknolog- og energi management-studerende på UCN
Lyst til at læse videre
Med en grunduddannelse inden for byggeri, energi og miljø fra UCN kan de studerende indtage arbejdsmarkedet efter blot to års studie. Det er attraktivt for mange studerende, men der er også flere, som ønsker at læse videre på en overbygning. Ifølge Emil Hylle er der gode muligheder for begge dele på UCN:
- På UCN binder man sig modsat flere andre uddannelsesinstitutioner kun til to års uddannelse. Herefter har man enten mulighed for at gøre sin entré på arbejdsmarkedet eller bygge videre på den viden, man har fået. Det er to super gode muligheder, som giver frihed og fleksibilitet. Efter min grunduddannelse læste jeg selv videre på en professionsbachelor på UCN og en kandidatuddannelse i Building Energy Design på AAU, som har fokus på indeklima. Det har givet mig en uvurderlig kombination af praksisnære løsninger og teori, som jeg ikke vil undvære, lyder det fra Emil Hylle.
Kurs mod de røde pumper
Efter to år på universitetet var Emil Hylle klar til at skifte skolebænken ud med sit første job på arbejdsmarkedet. Som de fleste andre, der interesserer sig for energi og byggeri, var Grundfos, som er verdens største producent af cirkulationspumper, en attraktiv virksomhed at ansøge hos.
- Jeg søgte mit job hos Grundfos uden de store forventninger. Men jeg fik skrevet alt relevant ned, som jeg har lært gennem på mit studie, og det resulterede i et job. Det betyder, at jeg i dag har glæden af at arbejde med min store passion for indeklima og bæredygtighed i byggerier. Mit arbejde tager samtidig udgangspunkt i FN’s Verdensmål, og jeg er derfor med til at reducere klimaaftrykket i verden hver eneste dag, siger Emil Hylle og fortsætter:
- Det store fokus på bæredygtighed er også årsagen til, at fremtiden for mit arbejdsliv ser lys ud. For selvom digitalisering og teknologien gør sit indtog, føler jeg mig sikker i mit job. Robotter og computere kan udføre mange beregninger, som jeg laver til dagligt, men der er stadig lang vej til, at de kan overtage vurderingen af den bedst mulige bæredygtige tilgang, som afhænger af flere variabler og ubekendte, slutter Emil Hylle.