Gå til hoved indhold

I takt med digitaliseringens indtog har den finansielle sektor de seneste år gennemgået en stor omlægning af det daglige arbejde. Her er særligt bankverdenen gået forrest med implementeringen af brugervenlige og digitale systemer, som kunderne let kan tilgå hjemmefra. Denne udvikling øger behovet for flere kandidater, som er klædt godt på til den nye digitale virkelighed med en moderne uddannelse inden for finans og økonomi. Sådan lyder det fra Nicolai Bjørnager Kristensen, der er Erhvervsfilialdirektør hos den førende nordiske bank Nordeas afdelinger i Jylland Øst og Nord.

- Der er sket utroligt meget på digitaliseringsfronten i de danske banker, og vi har endnu ikke set det sidste. Derfor er det også afgørende med praksisnære uddannelser, som er direkte rettet mod erhvervslivet og fremtidens behov for stærke digitale rådgivere, der kan trænge igennem både fysisk og online, forklarer Nicolai Bjørnager Kristensen.

Blå Bog

Nicolai Bjørnager Kristensen, 31 år

  • Bor i Aarhus 
  • Erhvervsfilialdirektør for Nordea i Øst- og Nordjylland 
  • Uddannet Finansøkonom fra UCN og HD i Organisation og Ledelse fra AAU 

God kundeservice er uerstattelig

Den digitale udvikling i finansverdenen stiller store krav til fremtidens uddannelser inden for finans og økonomi. Hos Professionshøjskolen UCN tilbyder man blandt andet uddannelserne finansøkonom og finansbachelor, hvor kundeservice og rådgivning er i højsædet – kompetencer, som Nicolai Bjørnager Kristensen forudser, vil være blandt de mest efterspurgte i fremtidens digitale banklandskab.

- Der er ingen tvivl om, at banker i dag er langt mere digitalt drevet, og derfor skal bankrådgivere i højere grad være omstillingsparate og tilpasse sig de forandringer, som fremtiden bringer. Men uanset hvordan branchen udvikler sig, vil kompetencer som empati, kundetække og behovsafstemning altid være afgørende i bankverdenen og den øvrige finanssektor, hvor man som ansat har meget direkte kundekontakt, lyder det fra Nicolai Bjørnager Kristensen.

Fremtidssikker karrierevej

Ifølge Nicolai Bjørnager Kristensen har bankerne vokset sig større i takt med den digitale udvikling. Det betyder også, at karrieremulighederne er mange, når du først har fået en fod inden for i branchen.

- Selvom det er svært at spå om fremtiden, er det min overbevisning, at fremtidsudsigterne i bankverdenen ser rigtig gode ud. Trods digitaliseringen vil der altid være brug for den personlige finansielle rådgivning – uanset om den gives fysisk i filialen eller online. Derudover er der rig mulighed for at fortsætte sin vej op ad karrierestigen i en af de mange specialistroller inden for blandt andet investering eller risk and compliance, der de seneste år er vokset frem, slutter Nicolai Bjørnager Kristensen.