Ergoterapeut
-
Professionsbachelor
-
3,5 år
-
Aalborg
-
Studiestart i september og februar
Uddannelsens indhold
Her kan du læse om fag og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til ergoterapeut.
Uddannelsen til ergoterapeut varer 3,5 år og er fordelt på 7 semestre, som hver har et tema.
Læs om de enkelte semestre
Praktik på ergoterapeutuddannelsen
På Ergoterapeutuddannelsen vil du komme i praktik fire gange i løbet af din uddannelse: To uger på 2. semester, ti uger på 4. semester, otte uger på 5. og otte uger på 6. semester. På uddannelsen har vi fokus på, at du uddannes som ergoterapeut med brede og forskelligartede erfaringer. Det betyder, at du kommer til at prøve forskellige områder af i de forskellige praktikker. Du har selv medindflydelse på, hvor du skal i praktik.
Godt at vide om praktikken
Få svar på typiske spørgsmål
Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.
En typisk uge på studiet
Her er et eksempel på, hvordan en uge på studiet kan se ud, når du ikke er i praktik. Skema-eksemplet er fra en uge med "normal" undervisning på campus. Husk, at du undervejs i et studie både har perioder med undervisning på campus og perioder med projektarbejde, gruppearbejde, eksamensforberedelse mv.
I undervisningen møder du folk fra virkelighedens verden
Du kommer også til at møde undervisere og oplægsholdere med andre fagligheder end ergoterapeutiske. Det kan f.eks. være læger, socialrådgivere eller helt almindelige borgere, som samarbejder med ergoterapeuter i deres dagligdag. På den måde bliver du klogere på, hvilken rolle du kommer til at få i et job som ergoterapeut. Derudover vil du også komme på flere virksomhedsbesøg for at se, hvordan ergoterapi bruges i det daglige.
Vi arbejder i laboratorier
På ergoterapeutuddannelsen bruger vi en række laboratorier og faciliteter i undervisningen, der giver dig gode muligheder for at øve din faglighed i omgivelser så tæt på virkeligheden som muligt.
Træningslejlighed
I vores simulerede 1-værelses-lejlighed med soveværelse, køkken og badeværelse, kan du øve dig i en lang række hverdagsaktiviteter i så virkelighedstro omgivelser som muligt. Hvordan kommer man f.eks. ud af sengen uden at bruge den ene arm?
Aktivitetslaboratorie
I vores aktivitetslaboratorium får du mulighed for at arbejde med aktivitet og kreativitet i praksis. Her kan du undersøge, hvordan fysiske og sociale rammer påvirker vores måde at være i aktivitet på. Hvordan oplever man f.eks. at leve en hverdag som blind, og hvilke udfordringer opstår der?
Kommunikationslaboratorie
I kommunikationslaboratoriet får du som studerende mulighed for at udvikle og træne din evne til professionel kommunikation i samarbejde med undervisere og skuespillere. Hvordan skaber man f.eks. en tryg og tillidsfuld samtale ved hjælp af aktiv lytning og gode spørgeteknikker?
Ergo-laboratorie
I ergo-laboratoriet får du som studerende hands-on erfaring med at anvende ergoterapeutiske undersøgelsesredskaber på borgere. Hvordan vurderer man f.eks. en persons fysiske funktionsevne eller tilrettelægger en meningsfuld aktivitet, der styrker deres hverdag?
Udlandsophold
På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et kortere eller længere studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.
Du kan komme på studieophold i udlandet på 5., 6., og 7. semester.
Er ergoterapi noget for dig?
Besvar 8 spørgsmål og bliv klogere på dit match med uddannelsen.
Studieordning og officielle dokumenter
Find studieordning, karaktergennemsnit og anden formel information om uddannelsen.