Gå til hoved indhold

Ergoterapeut

Ergoterapeutuddannelsen tager 3,5 år og giver indblik i genoptræning samt fysisk, psykisk og social sundhed.
  • Professionsbachelor

  • 3,5 år

  • Aalborg

  • Studiestart i september og februar

Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og videreuddannelse som ergoterapeut.

En ergoterapeut arbejder med mennesker, der har behov for hjælp til at få en bedre hverdag. En hverdag, hvor den enkelte kan udføre de aktiviteter, som han/hun har lyst til og brug for at udføre.

Ergoterapeuter anvender mange forskellige metoder i deres virke, men først og fremmest anvendes hverdagsaktiviteter i træningsøjemed. Ligeledes arbejder ergoterapeuter med at tilpasse aktivitet og omgivelser til den enkelte og dennes behov.


Bliv anerkendt specialist indenfor otte retninger

Når du har opnået et vist niveau af erfaring og viden, kan du søge om at få titlen som certificeret kliniker eller specialist. De otte specialer giver dig et godt indblik i de retninger, du kan arbejde med som ergoterapeut.

Vejledning og undervisning er vigtigt i arbejdet

Generelt er rådgivning, vejledning og undervisning en central del af ergoterapeutens arbejde, og det kan være både indenfor det offentlige og på det private arbejdsmarked.

Du kan fx søge job på hospitaler, sundhedscentre, børneinstitutioner, skoler, genoptrænings- og rehabiliteringscentre og i psykiatrien. Du kan også starte din egen private praksis inden for fx børneergoterapi, neurologi, arbejdsmiljø eller sundhedsfremme og forebyggelse.

Mød tre ergoterapeuter

Det er givende at være i konstant udvikling
Det er givende at være i konstant udvikling

Mette arbejder som centerterapeut i Randers Kommune, hvor hun bl.a. laver genoptræningsplaner og underviser.

Jeg har stor medindflydelse på min egen stilling
Jeg har stor medindflydelse på min egen stilling

Mads arbejder i et dagtilbud, hvor han indgår i det daglige arbejde med børn med særlige udfordringer.

Mit fag indebærer at kunne rumme det hele menneske
Mit fag indebærer at kunne rumme det hele menneske

Bolette arbejder på et sygehus med akut undersøgelse og udredning af patienter indlagt med nyopstået stroke (slagtilfælde).

Alumnenetværk

Bliv medlem af alumnenetværket, der er et netværk for tidligere studerende på ergoterapeutuddannelsen i Aalborg. Gennem nyhedsbrevet vil du blive orienteret om, hvad der foregår på uddannelsen og få invitationer til arrangementer på uddannelsen og på UCN.

Det er gratis at være medlem af Alumnenetværket. I enkelte tilfælde opkræves dog et mindre beløb ved deltagelse i arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ergoterapeutuddannelsen samarbejder meget gerne om praksisinitierede forbedringsprojekter. Tøv ikke med at kontakte os på sah@ucn.dk, hvis du har et forslag til et projekt, der med fordel kunne undersøges nærmere og som vi kunne samarbejde om.

Videreuddannelse på kandidatniveau

Vi anbefaler altid, at du undersøger dine muligheder på www.ug.dk og kontakter den pågældende kandidatuddannelse for at afklare dine muligheder. Du er også velkommen i studievejledningen på UCN.

En professionsbachelor i ergoterapi giver dig mulighed for at søge om optagelse på forskellige kandidatoverbygninger. Om du bliver optaget, afgøres altid af institutionen du søger hos. Som eksempler kan nævnes:

  • Kandidat i ergoterapi (SDU)
  • Anvendt filosofi (AAU)
  • Klinisk videnskab og teknologi (AAU)
  • Socialt arbejde (AAU)
  • Sundhedsfaglig kandidatuddannelse (AU)

Går du med iværksætterdrømme?

Start din egen virksomhed under studiet og bliv din egen arbejdsgiver.

På UCN får du inspiration, råd og hjælp til at udvikle dine egne forretningsidéer – uanset hvor langt du er i processen. Vores innovationsmiljø Next Step tilbyder flere forskellige forløb, som både kan følges online og i Innovationshuset i Aalborg.