Gå til hoved indhold

Henriette arbejder som bioanalytiker på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital, hvor hendes arbejdsdag rummer alt fra PCR-analyse af virus som SARS-CoV-2 og influenza til dyrkning af prøver fra indlagte patienter. Hun fremhæver den konstante udvikling i mikrobiologien som en kilde til motivation og faglig interesse, og hun sætter stor pris på at vide, at hendes arbejde med at skabe pålidelige prøvesvar gør en afgørende forskel for korrekt diagnose og behandling af patienter.

Hvilke arbejdsopgaver har du?

Mit job som bioanalytiker på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling er meget varieret og udfordrende. Jeg arbejder primært med at analysere SARS-CoV-2, Influenza A og B samt respiratorisk syncytialvirus ved hjælp af PCR. Derudover dyrker jeg prøver fra indlagte patienter. Jeg er også ansvarlig for at arbejde med fæcesprøver, hvor jeg opsætter, analyserer og dyrker dem. Her undersøger vi blandt andet for flere typer virus, bakterier og parasitter, som er vigtige for at kunne stille de rigtige diagnoser.

Mit job som bioanalytiker er meget varieret og udfordrende, og jeg arbejder med alt fra virusanalyse til dyrkning af prøver og modtagelse af nye prøver.

Udover de specifikke kerneopgaver bidrager jeg også til en række fælles opgaver på afdelingen, såsom modtagelse og registrering af prøver. Det er et alsidigt job, hvor man hele tiden arbejder med nye udfordringer.

Hvad er du mest glad for ved jobbet?

Som bioanalytiker er kvalitetssikring en af vores vigtigste opgaver, og det er noget, jeg virkelig sætter pris på. Det giver mig stor tilfredshed at vide, at de prøvesvar, vi leverer til rekvirenterne [dem der bestiller prøverne], er pålidelige, så patienterne ikke fejldiagnosticeres og fejlbehandles. At vide, at mit arbejde er et vigtigt bidrag i behandlingen af patienter, gør det både meningsfuldt og motiverende, og giver mig en følelse af virkelig at gøre en forskel.

At vide, at mit arbejde er et vigtigt bidrag i behandlingen af patienter, giver mig en følelse af virkelig at gøre en forskel.

Den mikrobiologiske verden fascinerer mig også. Den er i konstant udvikling og byder på nye indsigter, som gør arbejdet spændende og meningsfuldt.

Hvordan har uddannelsen forberedt dig?

På bioanalytikeruddannelsen er der en del praktik, og det er virkelig givende. Alt det, man lærer på studiet, bliver sat i en praktisk kontekst, så det hele giver meget mere mening. Man får en bedre forståelse for, hvad det vil sige at være bioanalytiker i virkeligheden.

Praktikken har også givet tryghed, fordi man allerede har praktisk erfaring med sig, når man træder ind på arbejdsmarkedet for alvor.