Gå til hoved indhold

De havde idéerne, men manglede kompetencerne. Sådan beskriver direktør i den nordjyske it-virksomhed Turnpikes, Tim Stijven, situationen, som den dengang ét år gamle virksomhed stod i for fire år siden. Det blev også starten på et velfungerende samarbejde med UCN omkring praktikanter.

- Gennem de seneste fire år har vi udviklet et tæt samarbejde med UCN. Samarbejdet startede med en prøveperiode, da vi havde nogle idéer, men vi manglede kompetencerne til at udføre dem. Dog havde vi ikke de store ressourcer til at hyre nye medarbejdere, lyder det fra direktøren Tim Stijven.

Samarbejdet med UCN er gennem fire år blevet mere omfangsrigt, så Turnpikes også holder gæsteforelæsninger og deltager i matchmaking-arrangementer på UCN. Dermed giver samarbejdet i den grad værdi for begge parter.

- Det har vi ikke fortrudt. Praktikanterne har bidraget med høj kvalitet og gode resultater, og samarbejdet med UCN omkring praktikanter har udviklet sig til en win-win-situation for begge, siger direktøren.

Da Turnpikes fortsat er en mindre virksomhed, har de behov for, at praktikforløbene er produktive. Netop derfor er UCN-praktikanternes gode kombination af teori og praktik vigtig. Dermed skaber praktikforløbene værdi fra første dag.

- Vi kræver, at praktikanterne evner at bidrage, og der er flere cases, hvor de studerende har været med til at udvikle virksomheden. Så praktikanterne skal være selvstændige og samtidigt kunne indgå i et team. Vores erfaringer er, at UCN-praktikanter oftest er yderst pragmatiske, hvorfor deres viden kan skabe konkret værdi i vores virksomhed, siger Tim Stijven.

- Virksomheden har primært benyttet internationale studerende, da Turnpikes trods sin status som et dansk firma har mange forskellige nationaliteter i folden. Derfor er tilpasningen nem, lyder det fra ungarske Ákos Skutovis.

Han studerer softwareudvikling hos UCN og har været i et praktikforløb hos it-virksomheden.

- Det var ret let at tilpasse sig miljøet i virksomheden. De udenlandske studerende er med til at udvide perspektiverne og skabe andre rutiner. Man er altid bekymret for, om opgaverne er for krævende, men det går hurtigt op for én, at man sagtens kan bidrage til virksomheden, fortæller han.