Gå til hoved indhold

Hos Logimatic ser man først og fremmest UCN-praktikanternes relativt korte indkøringsperiode som en af nøglerne til mange succesfulde praktikophold. Sådan lyder det fra Henrik Nygaard, der er udviklingschef hos Aalborg-virksomheden.

- Det gode ved de tekniske praktikanter fra UCN, som datamatikerne, er, at vi hurtigt kan køre dem ind i en daglig rutine. Derfor er vi lynhurtige til at undersøge, om praktikanterne matcher afdelingen og bygge videre på deres kompetencer, siger han.

Når Logimatic vurderer, om praktikanterne er et match og bruger praktikforløbet, gør virksomheden det oftest med henblik på en fastansættelse, når praktikanten har færdiggjort uddannelsen. Det er især de kompetencer, som UCN’s praktikanter tilegner sig, der gør dem attraktive for Logimatic.

- Der er ingen tvivl om, at vi bruger praktikanterne med henblik på nyansættelse efter uddannelse. Der er et godt match mellem de kompetencer, man får på UCN, og dem, som vi efterspørger. Derfor har vi også rigtig gode erfaringer med praktikanter, siger udviklingschefen hos Logimatic.

Derudover er et tæt forhold mellem UCN og virksomheden ensbetydende med, at de studerende allerede kan få en forsmag på opgaverne inden et eventuelt ansættelsesforløb.

- Vi har i flere år haft et tæt samarbejde med UCN - især omkring datamatikeruddannelsen - hvor de studerende får chancen for at komme over og se, hvordan det er at være udvikler i en rigtig softwarevirksomhed, siger Henrik Nygaard.

Elias Bahodi var i praktik hos Logimatic på sit femte semester af datamatikeruddannelsen og er nu er fastansat i virksomheden. Han følte sig godt klædt på til at indgå i en virksomhed. Uddannelsens praktiske orientering og virkelighedsnære fokus har givet ham en fordel.

- UCN-praktikanter er vant til praktiske opgaver, og i virksomhederne får vi lov til at føre det ud i virkeligheden. Kombinationen af teori og praksis på UCN giver gode muligheder for at indgå i virksomheden og bidrage til den videre udvikling, lyder det fra den forhenværende praktikant.