Gå til hoved indhold

Iværksætteri

Vi sætter fokus på iværksætteri og innovation for at vækste og udvikle Nordjylland på nye måder. Mange studerende har et stort potentiale for at generere kreative løsninger og opstarte egen virksomhed. Dét potentiale vil vi gerne understøtte, fordi deres idéer kan være med til at løse alvorlige problemstillinger i samfundet og skabe flere arbejdspladser i regionen.
HISTORIER FRA IVÆRKSÆTTERLIVET PÅ UCN

Julie og Simon får eftertragtet støtte fra Innovationsfonden

I efteråret 2021 mødtes Julie Grønkjær Jensen og Simon Poulsen på en innovationscamp for sygeplejestuderende og maskinmestre. Her fandt de sammen på idéen om en oppustelig krave, der kan hjælpe med at holde kæben på afdøde, så munden er lukket. Efter 6 måneders yderligere udvikling af idéen kom Julie og Simon til De Regionale Mesterskaber, hvor de vandt deres kategori. Siden dengang har de modtaget støtte fra Innovationsfonden, som gør det muligt for dem at arbejde fuld tid i deres virksomhed, Saluscur, i et år.

HISTORIER FRA IVÆRKSÆTTERLIVET PÅ UCN

Clara vandt Fonden for Entreprenørskabs Idékonkurrence 2021

Clara Bergman Smit ved, at drivvåde ridebukser efter ridetræning og -stævne ikke just er en fornøjelse. Derfor startede hun virksomheden ByCavour, hvor hun udvikler og sælger vandtætte ridebukser i god kvalitet. Med den idé og en knivskarp pitch fejede hun benene væk under dommerpanelet og vandt Idékonkurrencen for videregående uddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival 2021. Omtrent 100 andre teams fra hele landet deltog i konkurrencen, og kun 10 af disse var kommet videre til finalen.

Iværksætteri på uddannelserne er vigtigt

Hør Anni Stavnskær Pedersen fortælle, hvorfor det er vigtigt at støtte de studerendes læring om innovation og iværksætteri.