Gå til hoved indhold

Iværksætteri

Vi sætter fokus på iværksætteri og innovation for at vækste og udvikle Nordjylland på nye måder. Mange studerende har et stort potentiale for at generere kreative løsninger og opstarte egen virksomhed. Dét potentiale vil vi gerne understøtte, fordi deres idéer kan være med til at løse alvorlige problemstillinger i samfundet og skabe flere arbejdspladser i regionen.
HISTORIER FRA IVÆRKSÆTTERLIVET PÅ UCN

Kristoffers løsning gør hoteller og kroer mere konkurrencedygtige

Kristoffer Aagard Mikkelsen og hans partner Benjamin Bach Jensen har udviklet et bookingsystem, der kan give små hoteller og kroer et trumfkort i kampen mod de store bookingportaler. Med deres løsning kan gæsterne booke direkte hos hotellet og dermed undgå den høje kommission, som bookingportalerne tager. Kristoffer er uddannet softwareudvikler, og i foråret 2023 vandt han sammen med Benjamin Grow Up-kategorien i Fonden for Entreprenørskabs store iværksætterkonkurrence. I dag har de kunder over hele Danmark og sågar i Grønland.

HISTORIER FRA IVÆRKSÆTTERLIVET PÅ UCN

Elisabeth og Sofie udlever deres iværksætterdrømme

De store iværksættertanker og CVR-nummeret lå klar, allerede inden de startede på UCN. Men det var først, da Elisabeth Jasmin Grevlund og Sofie Dahl Mikkelsen kom ind på uddannelsen innovation og entreprenørskab og iværksætterforløbet Next Step, at det hele tog fart. Cura Clothing hedder deres virksomhed, og her sælger de joggingtøj og andre tøjprodukter, som man har lyst til at bruge igen og igen. Undervejs på UCN har Elisabeth og Sofie nærmest fået en opskrift på, hvordan man bliver iværksætter, og det har været altafgørende.

Iværksætteri på uddannelserne er vigtigt

Hør Anni Stavnskær Pedersen fortælle, hvorfor det er vigtigt at støtte de studerendes læring om innovation og iværksætteri.