Faglig ledelse af kvalitet i en værdig ældrepleje
Kender du til omsorgstræthed og en hård tone blandt medarbejderne? Er det svært at sætte værdighed i ældreplejen på dagsordenen i dagligdagen? Så er dette diplommodul for dig. Modulet styrker dine relationelle, fagprofessionelle og ledelsesmæssige kompetencer med fokus på værdighed i ældreplejen.
Modulet kan tages som selvstændig efter- og videreuddannelse eller indgå som valgmodul som en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelse.
Hvad får du ud af modulet?
På modulet bliver du klædt på til at gå forrest i forandringsprocesser med fokus på større værdighed i ældreplejen, bl.a. gennem et gennemgående arbejde med forbedringsmodellen. Du får også redskaber til at:
- Se nærmere på din ledelsesfaglige rolle og tilgang til medarbejderne
- Lede og facilitere refleksionsprocesser i daglige mødeflader og læringsrum, som f.eks. beboerkonferencen
- Forebygge omsorgstræthed og forrået tone blandt medarbejdere
- Arbejde med personcenteret ledelse af medarbejdere som forudsætning for borgerens trivsel
- Skabe en åben læringskultur, hvor medarbejderne føler sig trygge i at dele og drøfte gode og dårlige erfaringer i relation til værdig ældrepleje
Fagligt indhold
Du kommer til at stifte bekendtskab med en bred vifte af praksisnære tilgange og metoder, som kan bruges både i personalegruppen og i forhold til dig selv som leder, bl.a.:
- Værdighed i ældreplejen
- Arbejdsmiljøets betydning for borgerens trivse
- Fokus på egen organisation – herunder kultur og læring
- En narrativ tilgang til facilitatorarbejdet på ældreområdet
- At skabe faciliterende læringsrum i praksis
- Forandringsledelse i et værdighedsperspektiv
- Simulationstræning af kommunikative udfordringer i rollen som forandringsagent
Hvem henvender modulet sig til?
Diplommodulet er for dig, der fungerer som leder, mellemleder, udviklingssygeplejerske eller nøgleperson på ældre- og demensområdet, som arbejder på fx plejehjem, i hjemmeplejen, på midlertidige ophold eller aktivitetscentre.
Diplommoduler er også for dig, som er medarbejder og har en særlig rolle i forhold til at varetage faglige udviklingsopgaver i tæt samarbejde med ledelsen.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social
Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.
Udkommer 4-6 gange om året.