Gå til hoved indhold

Øvrig uddannelse

act2learn Procesfacilitator­­uddannelse

Bliv en kompetent procesfacilitator og få fokus på, hvordan du kan understøtte processer og dermed skabe forandring i din organisation.

Med act2learn’s Procesfacilitatoruddannelse tilbyder vi et dybdegående undervisningsforløb, designet til at give dig værktøjer og metoder til at understøtte udviklingsprocesser i din organisation - og kompetencer til at træde i karakter som procesfacilitator. Du bliver med andre ord i stand til at facilitere processerne frem for at blive overrumplet af dem.

Vores Procesfacilitatoruddannelse er bygget op om to forløb - og for at få en fuld uddannelse skal du fuldføre disse to forløb, som tilmeldes særskilt:

 1. Ledelse og facilitering - et 5 ECTS-modul fra Diplomuddannelsen i ledelse
   
 2. Videregående procesfacilitering - et overbygningskursus, som består af intensiv undervisning og træning, som styrker dine kompetencer inden for procesfacilitering.

Gennem de to forløb får du en bred vifte af værktøjer og metoder, som du kan bruge til at skabe fremadrettede og værdiskabende udviklingsforløb på både individ- og gruppeniveau. Allerede fra første forløb får du masser af idéer til, hvordan du kobler forløbet effektfuldt til din egen praksis.

Formål, udbytte og effekt

Formålet og den ønskede effekt af vores ”Procesfacilitatoruddannelse” er at skabe maksimal merværdi for dig og din organisation ved, at du får:

 • Forståelse for procesfacilitatorens rolle og opgaver
 • Et stærkt reflekteret fundament at stå på i rollen som procesfacilitator, herunder afklaring af de centrale udfordringer, der præger din praksis som procesfacilitator
 • Afklaring af en række af de centrale udfordringer, der præger din praksis
 • Grundlæggende forståelse for, hvordan du leder og faciliterer processer
 • Færdigheder til at lede og facilitere forandrings- og udviklingsprocesser
 • Metoder og værktøjer til at skabe sammenhæng mellem det, du vil med din kommunikation, og det resultat, du opnår
 • Træning i procesfacilitering

På vores Procesfacilitatoruddannelse kommer du helt sikkert ud på en rejse, hvor du bevæger dig i retning af en mere reflekteret praksis med fokus på, hvordan du bedst muligt kan bidrage til at skabe udvikling og fremdrift i din organisation.

Du får mulighed for at fordybe dig i rollen som procesfacilitator via refleksion, teori og træning. Gennem praktiske øvelser og hverdagsnære cases, opnår du en tæt kobling mellem undervisningen og din egen praksis.

Du får inspiration, faglige og personlige udfordringer samt et netværk, som udvikler dig til at kunne arbejde som kompetent procesfacilitator.

Mere information om uddannelsen

Moduler

Ledelse og facilitering
Diplommodul

Ledelse og facilitering

Diplomuddannelse i ledelse
Aalborg
04. september 2024
+2
Videregående procesfacilitering
Kursus

Videregående procesfacilitering

Aalborg

Få vejledning og mere at vide

Pia Hovalt Skovsgaard Ovesen

Kursuskoordinator

E-mail:
pio@ucn.dk
Telefon:
72691652