Minikursus i psykologisk tryghed
Begrebet psykologisk tryghed er et begreb der optager mange organisationer. Ledere og medarbejdere er interesserer sig for organisationens psykologiske tryghed – sikkert fordi det giver mening, for hvem ønsker at arbejde i en kultur, der er præget psykologisk utryghed?
Udfordringen i forhold til begrebet kan dog hurtigt opstå, hvis kulturen er præget af psykologisk utryghed eller hvis dele af organisationen føler sig trygge, og andre ikke gør.
Hvordan håndterer man denne udfordring, hvis man er formel eller ikke formel leder, og hvordan kan man arbejde med sin organisation, hvis man selv føler utryghed i sin medarbejder – eller ledelsesgruppe?
Fagligt indhold
Modulet sætter bl.a. fokus på:
- Psykologisk trygheds teoretiske ståsted
- Redskaber og metoder til at kunne undersøge egen organisations psykologiske tryghed
- Personlige ledelsesudfordringer i forbindelse med arbejdet med psykologisk tryghed
- Formelle og uformelle roller der spiller ind på den psykologiske tryghed i egen organisation
Hvem henvender kurset sig til?
Kurset henvender sig til ledere – formelle som uformelle, indenfor det sundheds- og socialfaglige område.
Hvad får du ud af kurset?
Kurset vil tage afsæt i litteratur og forskning om emnet, og vil tilbyde konkrete metoder, der kan understøtte lederen i arbejdet med den psykologiske tryghed i egen organisation.
På kurset vil der ligeledes blive arbejdet med lederens selvindsigt og bevidsthed om egen rolle, og derigennem redskaber til at kunne arbejde med interaktionen mellem sig selv og medarbejdergruppen.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social
Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.
Udkommer 4-6 gange om året.