Energikonsulent 1
For dig der er ledig
Dette modul er målrettet ledige, der enten har ret til 6 ugers jobrettet kursus som findes på den nationale positivliste eller et jobrettet kursus som findes på den regionale positivliste.
Forløbet er godkendt på den nationale positivliste og den regionale positivliste med kursuskode 37667.
Information til dig, der er ledig
Ret til 6 ugers jobrettet kursus bevilliget af din A-kasse - Findes på den nationale positivliste
Du tilmelder dig via tilmeldingsknappen og skriver hvilken a-kasse du er medlem af. Derefter udfylder du blanket AR237, hvor du kun skal udfylde første side med dine personlige oplysninger. Herefter sendes blanketten, dokumentation for uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring, samt navn og mail på din a-kasse til ucnact2learn@ucn.dk att. sekretæren på modulet. Oplysningerne finder du nederst på siden.
Ret til 6 ugers kursus bevilliget af dit Jobcenter - Findes på den regionale positivliste
Du tilmelder dig via tilmeldingsknappen, vedhæfter dokumentation for uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring, skriver hvilket Jobcenter du er tilknyttet samt navn og mail på din jobkonsulent. Ansøgning til kurset foregår via blanket AF71. Vi udfylder blanketten, og din ansøgning bliver herefter videresendt til dit jobcenter.
Bemærk at jobcenterets behandling af ansøgninger om uddannelsesydelse kan tage op til flere uger. Find mere information om uddannelse for ledige på www.star.dk
På forløbet Energikonsulent I får du redskaberne til at arbejde med energimærkning. Du lærer om de fælles regler i ordningerne for hhv. Energimærkning af bygninger (EMO) og BedreBolig-rådgiver, og du får redskaber, som du kan bruge i det daglige arbejde som energikonsulent.
Når du har afsluttet Energikonsulent 1 er du et skridt nærmere på at kunne søge certificering hos Energistyrelsen.
Hvad får du ud af Energikonsulent 1?
Med dine nye kompetencer kan du arbejde som certificeret energikonsulent for mindre boliger.
Du kan lave den lovpligtige energimærkning af enfamiliehuse, og du har redskaberne til at opmåle, analysere og registrere forhold, som har indflydelse på energiforbruget. Du kan udarbejde energimærkningsrapporter, anvende beregningsværktøjer og historisk tegningsmateriale, og du kan analysere de forhold i en bygning, der har indflydelse på den energimæssige ydeevne.
Hvem henvender forløbet sig til?
Forløbet henvender sig til dig, som ønsker at arbejde med energimærkning.
Du kan også være håndværker, arkitekt, konstruktør, ingeniør el. lign, der i forbindelse med dit job skal fungere som specialist i energirenovering.
Fagligt indhold
I løbet af uddannelsen beskæftiger du dig med forskellige bygninger i forhold til energioptimering og -mærkning:
- opbygning
- isoleringsevne mv. af klimaskærm
- varmekilders art og virkningsgrad
- varmefordelingsanlæg
- varmtvandsbeholdere
- elforbrug til pumper i varmeanlæg
- VE-anlæg
- ventilationsanlæg
- overslagspriser for og besparelsespotentiale ved energirenoveringstiltag.
Andre uddannelser inden for energiteknologi
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Erhverv
Nyhedsbrev til det nordjyske erhvervsliv. Få ny viden, inspiration og gode råd og bliv opdateret på relevante kurser og videreuddannelser, webinarer og arrangementer.
Udkommer 4-6 gange om året.