Fuldtid / deltid
Fagdidaktik og klasseledelse
På modulet får du mulighed for at fordybe dig i klasseledelse og de didaktiske forhold, der ligger til grund for god undervisning og klasseledelse.
Du vil opnå viden om grundlæggende principper for klasseledelse – både i et alment og et fagdidaktisk perspektiv. Tillige vil du igennem forløbet selv afprøve principper for klasseledelse i din egen undervisning.
Centrale temaer
- Fagdidaktik og klasseledelse
- Pædagogisk praksis kendetegnet ved synlig strukturering, indholdsmæssig klarhed og tydelig klasseledelse
- Samspil mellem roller, positioneringer, kommunikationsformer, fysiske rammer,
- Læremidler og organisationsformer inden for og omkring eleverne
Hvordan arbejder vi på modulet?
Vi lægger vægt på, at du hele tiden bliver udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem forskellige typer oplæg og øvelser, herunder gruppebaserede diskussioner og refleksionsopgaver.
Følgende principper rammesætter vores tilgang til pædagogisk kompetenceudvikling:
Al undervisning skal være meningsskabende
Det er en grundlæggende præmis for undervisningen, at teoretiske positioner, emner og begreber altid kobles til de studerendes egen praksis.
Vi gør selv det, vi underviser i
Selve grundstenen i vores undervisning er, at vi selv gør det, vi underviser i.
Gennem praktisk udfoldelse af teoretiske positioner og pædagogiske principper i undervisningen tilstræbes eksemplarisk undervisning, der afspejler de krav, som stilles til lærernes undervisningspraksis på erhvervsskolen eller AMU-centret.
Altid tæt kobling mellem teori og praksis
Med udvalgte teoretiske positioner og pædagogiske principper, skabes der afsæt for opgaver, øvelser og refleksion, som knyttes an til de studerende daglige praksis på erhvervsskolen.
Afprøvning af relevante tiltag i praksis udgør en forudsætning for, at viden og færdigheder omsættes til kompetencer, som skaber positiv forandring og udvikling på sigt. Fx arbejder de studerende med praksisbaserede studieopgaver, som inddrages i undervisningen fortløbende.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Jette Andreasen
Studievejleder