Fuldtid / Deltid
Didaktik i erhvervspædagogisk praksis
På forløbet bliver du klædt på til at arbejde i en erhvervspædagogisk praksis. Du lærer om udvikling af undervisning på baggrund af didaktiske refleksioner over samspillet mellem uddannelse, erhverv og samfund. Du får indsigt i kompetence- og dannelsesteori, lærerprofessionalitet og i de overvejelser, som knytter sig til etik og magt.
Hvad får du ud af modulet?
Med dine nye kompetencer kan du planlægge praksisnær og differentieret undervisning og læringsforløb med udgangspunkt i didaktiske refleksioner.
Du har forståelse for sammenhængen mellem uddannelse, erhverv og samfund, og du kan tænke denne sammenhæng ind i din undervisningsplanlægning i din erhvervspædagogiske praksis.
Hvem henvender forløbet sig til?
Modulet henvender sig til dig, der arbejder – eller gerne vil arbejde - som underviser på en erhvervsskole, en arbejdsmarkedsuddannelse, en SOSU-skole eller et AMU-center.
Fagligt indhold
På modulet beskæftiger du dig med didaktik - både almendidaktik og fagdidaktik - og med det særlige ved erhvervsdidaktikken. Du arbejder med sammenhængen mellem uddannelse, brancher og samfund, og du får nye viden om, hvordan du didaktisk kan indarbejde disse strukturer og sammenhænge i din undervisning.
De centrale temaer på modulet er:
- Didaktik i teori og praksis
- Didaktiske problemstillinger og løsningsmodeller
- Tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af undervisningsforløb
- Dannelses- og kompetenceteori
- Sammenhænge mellem professionel viden, magt, dannelse og etik
- Politiske mål og organisatoriske strategier omsat til undervisning
Hvordan arbejder vi på modulet?
Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.
Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Jette Andreasen
Studievejleder