Undersøgelse af sundhedsfaglig praksis
Du kan ikke forlade dig på viden fra praksis, da praksisviden ikke kan korrigere sig selv. Du får imidlertid mere sikker viden fra de undersøgelser, som du arbejder med på modulet. Udover at blive i stand til at kunne foretage undersøgelser, vil du kunne vurdere undersøgelsers lødighed, og du vil kunne anvende dataanalyse i et kritisk perspektiv.
Modulet forudsætter, at du har gennemført det første obligatoriske modul Praksis – videnskabsteori og metode i diplomuddannelsen.
Modulet anbefales som et af dine sidste moduler, inden du starter på dit afgangsprojekt.
Vi udbyder modulet én til to gange om året
Modulet er en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelsen og er et obligatorisk modul, hvis du ønsker at gennemføre hele uddannelsen.
Det er også muligt at tage modulet som selvstændig efteruddannelse.
Hvad arbejder vi med på modulet
På modulet arbejder vi med forskellige metoder til undersøgelse af din sundhedsfaglige praksis for dermed at udvikle dine metodiske kompetencer. Vi sætter fokus på udvalgte kvalitative og kvantitative metoder, herunder sammenhængen mellem undersøgelsens formål, metode og anvendelsesmuligheder.
Temaerne er følgende:
- Videnskabelige undersøgelsesmetoder i relation til den sundhedsfaglige praksis
- Kvalitative metoder, f.eks. interview, observation, diskursanalyse
- Kvantitative metode, f.eks. spørgeskemaer, observationer
- Arbejde med udvalgte undersøgelser, undersøgelsesintention og undersøgelsesmetode
Hvordan arbejder vi på modulet?
Modulet er et deltidsmodul med en undervisningsdag om ugen, samt ca. 1 dag om ugen til studiegruppeopgaver, selvstudie, mm. Herudover ligger der forberedelse til undervisning, individuelle forløb, samt eksamen.
Undervisningen består af forelæsninger, dialog på hele holdet, gruppeøvelser og refleksionsøvelser.
Hvad får du ud af modulet?
Du bliver i stand til at fremstille og videnskabelig begrunde forskellige metodetilgange, samt at reflektere over mulige sammenhænge mellem en undersøgelses formål, genstand, metode og anvendelsesmuligheder. Derudover giver modulet dig også færdigheder i at analysere, vurdere og formidle både dine egne og andres undersøgelsesresultater.
Modulet giver dig væsentlige redskaber til at fremstille dit afgangsprojekt.
Du afslutter modulet med en mundtlig prøve på baggrund af et skriftligt oplæg med ekstern vurdering efter 7-trins-skalaen.
Læs mere om modulet
Hvad siger andre om modulet?
"Jeg har netop afsluttet modulet Undersøgelse af sundhedsfaglig praksis og mangler nu kun det afsluttende modul på den sundhedsfaglige diplomuddannelse.
Modulet ”Undersøgelse af sundhedsfaglig praksis” har samlet alle moduler for mig. Jeg har virkelig fået sat min nye viden i spil, blandt andet har det givet meget mere mening, fordi jeg har arbejdet med min egen indsamlede empiri – og derfor virkelig noget, der har med min egen praksis at gøre, uden jeg har skulle oversætte fra anderledes kontekster til min egen.
Meningen med dette forløb har også været større, fordi jeg har kunne bruge mine indsamlede data til at skabe indblik i emner, jeg kan arbejde videre med på mit afsluttende modul. For mig har de andre moduler givet mig teoretisk viden, som jeg har kunne bruge på dette modul, men har ikke på samme måde fået bragt min viden i spil og fået det hele til at gå op i højere sammenhæng. Det har lige sat den sidste krølle på modulerne – jeg glæder mig til at komme i gang med det afsluttende modul nu!"
Louise Larsen, bioanalytikerunderviser på Klinisk Immunologisk afdeling i Aalborg
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social
Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.
Udkommer 4-6 gange om året.