Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sundhedsfaglige diplomuddannelse

Ønsker du at få styr på videnskabsteori og metode og hvad du kan bruge det til i forhold til din kliniske praksis? Så er dette modul lige noget til dig!

På det første obligatoriske modul i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse vil du arbejde med en række videnskabelige begreber og metoder inden for forskning med relevans for det sundhedsfaglige felt. Begreber og metoder kobles til din viden og erfaring fra praksis og dermed vil du få overblik over de videnskabelige begreber og forskningsmetoder og lære dem at anvende.

Inden du starter på modulet skal du udarbejde en praksisbeskrivelse, hvor du beskriver en udvalgt hændelse i praksis, som du selv har taget del i.
Modulet er tilrettelagt så du hele tiden arbejder med at omsætte teorierne til din praksis.

På diplomuddannelsens valgmoduler refereres og bygges videre på den grundlæggende viden fra dette modul. Derfor anbefaler vi at du tager modulet som indledende modul, hvis du ønsker at gennemføre en fuld diplomuddannelse inden for det sundhedsfaglige område. Men du kan også tage modulet som et selvstændigt modul for de, der har interesse for vidensudvikling i det evidensbaserede sundhedsvæsen.

Modulet er en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelsen og er et obligatorisk modul, hvis du ønsker at gennemføre hele uddannelsen. Modulet er et deltidsmodul. 

Det er også muligt at tage modulet som selvstændig efteruddannelse eksempelvis som forberedelse til en af de sundhedsfaglige diplomuddannelser. 

Adgangsgivende til specialuddannelser

Er du uddannelet sygeplejerske og vil gerne tage en specialuddannelse, men du har ikke en professionsbachelor i sygepleje eller trænger til at få opfrisket videnskabsteori og metode?

Modulet er også adgangsgivende til specialuddannelserne for sygeplejersker:

  • Specialuddannelsen i anæstesi
  • Specialuddannelsen i intensiv sygepleje
  • Specialuddannelsen i borgernær sygepleje
  • Specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje
  • Specialuddannelsen i kræftsygepleje
  • Specialuddannelsen til sundhedsplejerske

Hvad arbejder vi med på modulet?

På modulet indgår der nogle temaer, som er centrale i hele diplomuddannelsen. På modulet vil du få følgende temaerne præsenteret:

  • Professioner og relationspraksis
  • Vidensformer, videnskabsteori og forskningsmetodologi
  • Argumentationsteori
  • Evidensbaseret praksis
  • Sundheds- og sygdomsopfattelser
  • Faglighed og tværfagligt samarbejde
  • Sundhedspolitik

Du vil komme til at arbejde med videnskabelige tekster, som danner udgangspunkt for den skriftlige prøve, der afslutter modulet.

Desuden får du mulighed for at få undervisning i at søge litteratur og forsknings- og undersøgelsesresultater på UCN's biblioteksdatabase og andre elektroniske ressourcer.

Hvordan arbejder vi på modulet?

I vores undervisningsformer lægger vi vægt på, at du hele tiden bliver trænet i at omsætte teorien i forhold til din praksis og dine erfaringer i et inspirerende fagligt miljø. I undervisningen inddrager vi praktiske eksempler og praksisbeskrivelserne. Vi lægger vægt på at bruge undervisningsformer, hvor du som studerende er aktiv.

Modulet er derfor tilrettelagt som en vekselvirkning mellem på den ene side undervisning i de mere generelle videnskabelige begreber og forskningsmetoder og på den anden side fordybelse i studiegrupper for på denne måde at skabe sammenhæng mellem teori og praksis for den enkelte deltager.

Der skal påregnes tid til forberedelse og opfølgning.

Hvad får du ud af modulet?

Du bliver rystet til at få endnu større udbytte af de næste moduler du tager på diplomuddannelsen, da du på modulet får mulighed for at opnå personlige og faglige kompetencer til at:

  • Forstå forskellige videnskabsteoretiske positioners betydning for håndteringen af sundheds- og sygdomsopfattelser i konkrete faglige sammenhænge
  • Læse og forstå videnskabelige tekster og til at argumentere for deres validitet og anvendelighed
  • Forstå professionsfaglighed og tværfaglighed i relation til en konkret faglig sammenhæng

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.