Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sociale diplomuddannelse

I løbet af modulet vil du blive præsenteret for relevante metoder, så du kan opnå færdigheder til at forstå sammenhængen mellem teoretiske perspektiver, problemforståelse og metodevalg. Undervejs vil du skulle sætte din nye viden i spil i forhold til de problemstillinger, du møder i din dagligdag.

Dette modul vil understøtte dit daglige arbejde og du vil få nye perspektiver, der kan styrke dit arbejde med at koordinere indsatser på tværs af sektorer i forhold til rusmiddelproblematikker, og dermed kunne kvalificere indsatserne omkring den målgruppe du arbejder med.

Modulet kan tages som selvstændig efteruddannelse eller indgå som en del af Den sociale diplomuddannelse. Modulet er et retningsbestemt valgmodul, der indgår i retningen Rusmiddel.

"Jeg har fået utrolig meget ud af det. Jeg tog på modulet sammen med en af mine faste kolleger, og vi endte med at skrive eksamensopgave om blandt andet relationel koordinering".

Mads Nielsen

Socialpædagog, Frederikshavn Kommune

Hvad får du ud af modulet?

  • Viden om metodiske tilgange i praktisk psykosocialt arbejde på rusmiddelområdet
  • Evnen til at formidle problemstillinger og løsningsmuligheder over for borgere, pårørende, kolleger og samarbejdspartnere
  • Styrke til at kunne understøtte en helhedsorienteret indsats på tværs af sektorer
  • Forudsætninger for at sikre kvalitet, evidens og dokumentation i dit og dine kollegers arbejde

Fagligt indhold

  • Metoder i socialt arbejde indenfor rusmiddelområdet
  • Borgerinddragelse, motivation og medbestemmelse
  • Kvalitetssikring, evidens og dokumentation
  • Kommunikation, organisation og tværfagligt/tværsektorielt samarbejde

Hvem henvender forløbet sig til?

Du arbejder med udsatte unge eller voksne, som ofte har et misbrug eller som på anden måde er i berøring med rusmidler. Det kan være du arbejder som pædagog, lærer eller socialrådgiver på bo/opholdssteder, i klubber, er bostøtte, mentor eller er opsøgende medarbejder mv.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.

Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.