Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den sociale diplomuddannelse

I disse år ændrer ældreområdet sig markant. Antallet af ældre er stigende, og selvom mange er sundere og mere selvhjulpne end tidligere, ser vi ligeledes en stigning i antallet af borgere med kognitive svækkelser, demenssygdomme og komplekse behov.

Vi ser i Danmark frem mod store rekrutteringsproblemer på ældreområdet, hvilket kalder på nytænkning og udviklingsparathed i kommunerne.

Dette modul stiller skarpt på borgeren med demens, og hvordan du som fagprofessionel kan få kompetencer til at gå i spidsen for at udvikle egen praksis ud fra en personcentreret og værdig støtte for borgeren med demens og dennes pårørende. Dette modul har et særligt fokus på juridiske og etiske problemstillinger i samarbejdet med den enkelte borger med demens og dennes pårørende.

Du kan tages modulet som selvstændig efteruddannelse, eller du kan lade det indgå som en del af Den social diplomuddannelse. Modulet er et retningsbestemt valgmodul, der indgår i retningen Demens.

Hvad får du ud af modulet?

På modulet får du bl.a. kompetencer og færdigheder til at:

  • vurdere juridiske og etiske problemstillinger ud fra et personcentreret perspektiv for den enkelte borger med demens og dennes pårørende
  • selvstændigt at kunne indgå i fagligt og tværprofessionelt samarbejde
  • kunne udvise etisk dømmekraft i samarbejdet med borgeren med demens og pårørende om udvikling af et meningsfuldt hverdagsliv
  • håndtere komplekse situationer inden for lovgivningens rammer i forhold til borgere med demens og deres pårørende

Hvad indeholder modulet?

På modulet arbejder vi bl.a. med følgende tematikker:

  • Lovgivningsmæssige rammer indenfor ældre- og demensområdet
  • Etiske refleksionsmodeller relateret til arbejdet med borgeren med demens og dennes pårørende
  • Metoder til forebyggelse, håndtering og læring af udadreagerende adfærd og voldsomme episoder
  • Viden om værdighedspolitikker og værdighedsbegrebet
  • Træning i refleksion og selvrefleksion – at møde mennesker i en fælles forståelse af virkeligheden

Hvordan arbejder vi på modulet?

Under forløbet lægger vi vægt på, at du kan omsætte teorien til din praksis og få mulighed for at afprøve teorier og metoder imellem undervisningsdagene. Ligeledes lægger vi vægt på at anvende metoder, der giver mening og værdi for både borgeren, den pårørende, den professionelle samt organisationen.

Modulet er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem teori og praksis. Der er i forløbet fokus på refleksion, tilegnelse af viden og afprøvning i egen praksis med feedback fra medstuderende og underviser.

Du afslutter modulet med en mundtlig eksamen, med udgangspunkt i et skriftligt produkt, med intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Få besked om fremtidige datoer

Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.

Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. 

Tak for din interesse

Tak for din interesse i forløbet. Du hører fra os, når der igen er fastsat nye datoer. 

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.