Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den pædagogiske diplomuddannelse

Her ser vi på det, der sker, når vi er midt i en vejledning eller supervision. Det vil sige; hvad rører sig, hvordan kan jeg fornemme, om jeg må spørge lidt mere, eller allerede har spurgt for meget? Hvad sker der før, under og efter et møde, og hvordan kan jeg tage vare på at den, der vejledes, rykker sig, uden at han føler sig presset til mere, end sund er?

På dette modul lærer du om metoder og processer, der foregår midt i selve processen, der sættes i gang, ved at du vejleder og/eller superviserer.

Hvad får du ud af uddannelsen?

Du får kvalificeret din viden om og kompetencer i at kunne vejlede de mennesker, som du arbejder med i din daglige praksis. Du har indsigt i, hvilke betingelser der skal være opfyldte for at kunne gennemføre en vellykket vejledning/supervision – både i forhold til dig som den professionelle, selve processen/rammerne samt den person, du skal ”lede” på vej.

Målgruppe

Dette modul henvender sig til de professioner, der arbejder med vejledning og/eller supervision i praksis. Dette er eksempelvis vejledning af kollegaer, personale, forældre, elever, familier eller brugere.

Uddannelsens indhold

På modulet bliver du introduceret for specifikke vejledningsmetoder, og vi arbejder med, hvordan disse meningsfuldt kan implementeres i praksis. Modulets særlige fokus er processer, det vil sige, at vi ser på det, der ”rører sig” i selve vejlednings- og/eller supervisions-situationen, og hvordan du kan tage vare på, at processerne gavner, frem for at ”løbe løbsk”.

Gennem øvelser i undervisningsforløbet får du muligheden for at blive sikker i, hvorledes du tilrettelægger vejledning, og ligeledes hvordan du selv agerer, og hvilken betydning dette har.  

Hvordan arbejder vi på uddannelsen?

UCN act2learn vægter i undervisningen, at du bliver udfordret i at perspektivere din praksis samt dine refleksioner gennem en teoretisk optik. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg fra underviseren, gruppebaserede diskussioner/øvelser samt individuelle studier og refleksioner.

I dette modul lægges især stor vægt på øvelser med fokus på processer og dynamikker. Du afslutter modulet med en prøve.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Tina Bülow Pedersen

Administrativ medarbejder

E-mail:
TBP@ucn.dk
Telefon:
72691722

Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring

Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer. 

Udkommer 2-4 gange om året.