Pædagogisk psykologisk rådgivning og intervention
Dine valg i forhold til at hjælpe andre vil blive udsat for kritiske øjne. Du har mulighed for at begrunde det, du gør i praksis. Du har med baggrund i etiske overvejelser samt forskellige forskningstraditioners bevisførelse for, hvad der virker.
Hvad får du ud af modulet
Du får et overblik over forskellige perspektiver på rådgivning og intervention. Den hjælp og støtte, du yder, er mere velkvalificeret. Du har mulighed for at evaluere egne tiltag og tanker og andres tiltag - både imens, før og efter du vejleder og/eller intervenerer.
Du bidrager til at dine elever, dine brugere, dine borgere, dine klienter oplever, at du kan tage udgangspunkt i dem, og det, der skaber trivsel for dem. Du får kompetence til at have flere forskellige blomster i den buket, du kan tilbyde i en given situation. Ikke alle situationer kræver roser. Ikke alle situationer kan trøstes med violer, så derfor har en kompetent vejleder mange, forskellige blomster på sit repertoire. Det er det, dette modul giver dig med på din vej.
Hvad arbejder du med på modulet?
Vi arbejder med forskellige teorier og metoder og bestræber os på at teori og læsning bliver krydret med levende fortællinger fra aktuelle praksiserfaringer fra forskellige domæner i det psykologisk pædagogiske felt.
Af teorier og tilgange, du vil stifte bekendtskab med, vil vi nævne: psykodynamiske, sociokulturelle, kognitive, forskellige former for systemisk tænkning samt aktuelle tendenser.
Hvordan arbejder vi på modulet?
I undervisningen vil du opleve kortere forelæsninger, dialog på hele holdet, og i mindre grupper. Forskellige undervisere vil på forskellig vis støtte op om læsningen af teksterne ved hjælp af arbejdspapirer og andre informationer, som lægges på Canvas.
Samtidig lægger vi i starten af forløbet op til, at I, de studerende, kan danne studiegrupper, der efter eget valg mødes ved siden af, eller før undervisningen eller på anden vis skaber dialog og samspil.
Undervisningen krydses med forskellige øvelser som eksempler på metoder og teorier således, at øvelserne kan kvalificere vores dialog, og sættes i samspil med andre, mere forskningsbaserede erfaringer om det at vejlede og at intervenere.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring
Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer.
Udkommer 2-4 gange om året.