Mennesker i udsatte positioner
Medierne beretter næsten dagligt om marginaliseringstruede familier. Dét at befinde sig i en udsat position, oplever mange som nedværdigende og afvigende. Udsatte mennesker har brug for professionel og nærværende støtte til at komme på ret kurs igen.
Hvad får du ud af modulet?
Modulet klæder dig fagligt på til at kunne tage ansvar for pædagogisk arbejde med mennesker i udsatte positioner.
Vi lægger vægt på, at du hele tiden bliver udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg fra underviser, fælles drøftelser, gruppebaserede diskussioner og øvelser samt individuelle refleksioner.
Læs mere om studieordningens mål i gældende ordning.
Fagligt indhold
Med modulet opnår du kompetencer til at påtage dig ansvar for at udvikle en praksis der pædagogisk understøtter mennesker i udsatte positioner på baggrund af gældende lovgivning og konventioner. Du vil selvstændigt og i samarbejde med kollegaer og andre professionelle kunne håndtere komplekse pædagogiske problemstillinger knyttet til marginaliserings- og stigmatiseringsproces-ser for mennesker i udsatte positioner.
Du vil som studerende under forløbet bl.a. tilegne dig:
- indsigt i centrale teorier om levevilkår, udsathed og hverdagsliv
- viden om resiliens og sårbarhed, samt stigmatiserings- og marginaliseringsmekanismer i samfundet, i forhold til arbejdet med mennesker i udsatte positioner
- færdigheder til at kunne anvende viden om magt og etik i den professionelle relation og kommunikation med mennesker i udsatte positioner
- færdigheder til i samarbejde med kollegaer og andre professionelle begrunde tiltag og metoder i tilrettelæggelsen af den pædagogiske arbejde med fokus på mennesker i udsatte positioner.
Hvordan arbejder vi på uddannelsen?
UCN act2learn vægter i undervisningen, at du bliver udfordret i at perspektivere din praksis samt dine refleksioner gennem en teoretisk optik. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg fra underviseren, gruppebaserede diskussioner/øvelser samt individuelle studier og refleksioner.
Du afslutter modulet med en prøve.
Hvem henvender modulet sig til?
Modulet retter sig mod de professioner, der arbejder med og omkring mennesker i udsatte positioner, eksempelvis praksisområder som dag- og døgninstitutioner, skoler, SFO, rådgivningsfunktioner og andre med interesse for den udsatte platform.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring
Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer.
Udkommer 2-4 gange om året.