Gå til hoved indhold
Diplommodul
Den pædagogiske diplomuddannelse

Fællesskabende pædagogik er et modul, der har udviklingen af inkluderende fællesskaber i pædagogisk praksis som omdrejningspunkt.

Der er fokus på, hvordan man kan tilrettelægge og samarbejde med relevante aktører om indsatser, der fremmer børn, unges og voksnes deltagelsesmuligheder.

Hvad får du ud af modulet?

Vi lægger vægt på, at du hele tiden bliver udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg fra underviser, fælles drøftelser, gruppebaserede diskussioner og øvelser samt individuelle refleksioner.

Hvem henvender modulet sig til?

Modulet henvender sig til lærere, pædagoger, ressourcepersoner, vejledere, konsulenter eller lignende, som arbejder med inklusionsvejlederopgaver.

Hvordan arbejder vi på modulet?

Vi lægger vægt på, at du hele tiden bliver udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis. Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg fra underviser, gruppebaserede diskussioner og øvelser samt individuelle refleksioner. Det vil være muligt at deltage i modulet hjemmefra via hybrid undervisning.

Fagligt indhold

Læringsmålene for modulet ser således ud:

Den studerende           

  • kan i samarbejde med relevante aktører planlægge, gennemføre og evaluere forebyggende, indgribende og genoprettende indsatser på individ, gruppe og organisationsniveau
  • kan udvikle og kvalificere inkluderende praksis med blik for mangfoldighed og deltagelse
  • har viden om diversitet, normalitet og afvigelse
  • har viden om sammenhænge mellem inklusion og eksklusion i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv
  • har viden om lovgivning og rettigheder for børn, unge eller voksne i udsatte positioner
  • kan analysere og reflektere over sociale, kontekstuelle og individuelle betingelser for målgruppens deltagelsesmuligheder
  • kan analysere, vurdere og handle på problemstillinger ud fra henholdsvis et professionelt-, et målgruppe- samt et pårørendeperspektiv

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Tina Bülow Pedersen

Administrativ medarbejder

E-mail:
tbp@ucn.dk
Telefon:
72691722

Få seneste nyt fra UCN act2learn Pædagogik og Læring

Nyhedsbrev til skole- og dagtilbudsområdet, hvor du kan holde dig opdateret på ny viden inden for henholdsvis pædagogik og læring. Tilmeld dig det nyhedsbrev - Dagtilbud eller Skole - der er relevant for dig og modtag opdateringer på kurser, videreuddannelser og arrangementer. 

Udkommer 2-4 gange om året.