Gå til hoved indhold

Akademiuddannelse

Akademi­­uddannelsen i VVS-installation

VVS-installationer er ikke længere kun et spørgsmål om vandhaner og afløb. I dag beskæftiger VVS-installatører sig også med områder som varme, gas, sanitet, indeklima, kvalitet, sikkerhed og miljø.

En faglig overbygning på dit svendebrev

Med en akademiuddannelse i VVS-installation kan du håndtere og lede installationstekniske projekter. Du kan vurdere forskellige installationsformer og vælge relevante og tidssvarende løsninger.

Du kan også indgå i samarbejde om installation og drift af gas- og VVS-tekniske anlæg og installationer.

Autorisation

Fuld autorisation

Med en fuld autorisation indenfor VVS-området må du udføre autoriseret arbejde indenfor vand, afløb og gas. Hvis du gennemfører VVS-autorisationen, kan du blive fagligt ansvarlig i en virksomhed med fuld autorisation. Har din virksomhed ikke allerede en autorisation, kan den søge om at få en autorisation hos Sikkerhedsstyrelsen på baggrund af dine kompetencer og din gennemførte akademiuddannelse i VVS-installation.

Delautorisation

Med en delautorisation (i VDBO) kan du blive fagligt ansvarlig i en virksomhed med delautorisation i vand og afløb i boliger (VDBO). Det vil sige, at du har mulighed for at stå for det autorisationskrævende VVS-arbejde, der kan være i en bolig. Det kan fc være vandinstallationer i boligen eller afløbsarbejde over terrænhøjde. Delautorisationen gælder både helårsbeboelse og sommerhuse mm. der er godkendt til overnatning.

En delautorisation udelukker ikke, at du på et senere tidspunkt kan tage en fuld autorisation.

I nedenstående skema, kan du se hvilke moduler du skal bestå for at få hhv. en del-autorisation og en fuld autorisation. Efter du har bestået modulerne, skal du bestå en del- eller fuld- autorisationsprøve. Du kan derefter søge Sikkerhedsstyrelsen om autorisationen.

Delautorisation

Mere information om uddannelsen

Læs til vvs-installatør på fuldtid

Du kan også læse til vvs-installatør på 2 år. Denne beslægtede fuldtidsuddannelse er SU-berettiget.

Få vejledning og mere at vide

Camilla Baun Winther

Administrativ medarbejder

E-mail:
cmb@ucn.dk
Telefon:
72691693

Pia Lindkvist Knærkegaard Pedersen

Faglig vejleder

Telefon:
72691667

Få seneste nyt fra UCN act2learn Erhverv

Nyhedsbrev til det nordjyske erhvervsliv. Få ny viden, inspiration og gode råd og bliv opdateret på relevante kurser og videreuddannelser, webinarer og arrangementer.

Udkommer 4-6 gange om året.