Gå til hoved indhold
Akademimodul
Akademiuddannelsen i sundhedspraksis

På dette modul får du svar på, hvordan du kan forholde dig i kontakten med mennesker med uforståelig adfærd og dermed forebygge voldsomme episoder. Ligeledes bliver du klogere på, hvordan du og dine kolleger kan forebygge følelsesmæssig slitage, som ligeledes kan føre til uforståelig adfærd hos personalet.

Du lærer at forebygge, håndtere og lære af uforståelig adfærd og voldsomme episoder ud fra såvel et plejefagligt, arbejdsmiljømæssigt og et borgerperspektiv.

Dette modul klæder dig på til at vurdere praksisnære problemstillinger relateret til uforståelig adfærd og voldsomme episoder. Ligeledes får du indblik i, hvilke handlemuligheder der er ift. såvel forebyggelse, håndtering og læring heraf samt redskaber til at formidle dette videre til samarbejdspartnere, pårørende og borgere.

Modulet kan tages som selvstændig videreuddannelse eller indgå som et valgfrit modul på akademiuddannelsen i sundhedspraksis.

Hvad får du ud af modulet?

Du får kompetencer til at håndtere udviklingsorienterede situationer i relation til forebyggelse, håndtering og læring af uforståelig adfærd og voldsomme episoder indenfor den lovgivningsmæssige ramme for arbejdsmiljø og indgreb i selvbestemmelsesretten.

Du får desuden redskaber til at deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde med en professionel tilgang ift. forebyggelse, håndtering og læring ift. uforståelig adfærd og voldsomme episoder.

Fagligt indhold

Til modulet knytter sig følgende temaer:

  • Teori om og konkrete metoder til forebyggelse, håndtering og læring af uforståelig adfærd og voldsomme episoder ud fra såvel et socialpædagogisk perspektiv, et borgerperspektiv og et arbejdsmiljømæssigt perspektiv
  • Social- og sundhedsfaglige metoder til at understøtte en helhedsorienteret og personcentreret tilgang
  • Formidling og pædagogisk tilgang
  • Gældende lovgivning om arbejdsmiljø og indgreb i selvbestemmelsesretten

Hvem henvender modulet sig til?

Modulet er for dig, der arbejder på botilbud indenfor det specialiserede socialområde. Modulet finansieres af Social- og Boligstyrelsen – der er altså gratis for dig.

Læs mere om modulet

Tilmeld dig

Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.

Aalborg SØ
Fysisk fremmøde
Dag

Få vejledning og mere at vide

Charlotte Nielsen

Administrativ medarbejder

Telefon:
72691676

Karen Marie Juhl Nielsen

Konsulent

E-mail:
kjn@ucn.dk
Telefon:
72691752

Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social

Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.

Udkommer 4-6 gange om året.