Socialpædagogiske metoder
Modulet er blandt andet for dig, der arbejder med udsatte børn og voksne inden for det socialpædagogiske område, med borgere med fysisk og/eller psykisk handicap eller som familieplejer. Forløbet giver dig metoderne til at identificere og håndtere socialpædagogiske udfordringer i forskellige sammenhænge.
Hvad får du ud af modulet
Modulet klæder dig på til at kunne skabe et overblik over de problemstillinger, du møder i din hverdag. Du lærer at opstille forskellige handlemuligheder og sikre, at du kommer i mål med dine intentioner.
Dine daglige opgaver handler ofte om at finde en løsning på en problematik her-og-nu, men det socialpædagogiske arbejde rummer også mange planlægnings- og udviklingsopgaver, som kan gøre en positiv forskel for dig og de borgere, du arbejder med. Med modulet i socialpædagogiske metoder er du bedre rustet til at indgå i samspillet med kolleger og andre samarbejdspartnere.
Du bliver samtidig bedre klædt på til at inddrage borgere, kolleger og samarbejdspartnere i din praksis, blandt andet ved at inddrage dem i det arbejde, der ligger forud for en handleplan. Netop evne til at inddrage borgeren i din praksis, vil også gøre ham eller hende tryggere ved din behandling og pleje.
Fagligt indhold
Uddannelsesforløbet sætter blandt andet spot på relationsarbejdet ind i det socialpædagogiske felt, og du vil i løbet af undervisningen blive udfordret på at koble teorien til din praksis.
Modulet rummer følgende emner:
- Introduktion til socialpædagogiske metoder
- Redskaber til at sætte metoderne i spil i praksis
- Konflikthåndtering
- Den motiverende samtale og den anerkendende tilgang
- Redskaber til at kunne vurdere samspillet mellem den pædagogiske handleplan og socialpædagogisk metode
- Metoder til at udvælge og anvende relevante analysemetoder, interventionsmetoder, dokumentationsmetoder og evalueringsmetoder i forhold til den socialpædagogiske praksis
Hvordan arbejder vi på modulet?
Hos UCN act2learn lægger vi vægt på, at du bliver trænet i at udvikle dig teoretisk og i din professionelle praksis. Du får værktøjer, som du kan bruge i dit daglige arbejde fra dag ét. Derfor bliver du udfordret til at sætte dine egne erfaringer i spil og omsætte den præsenterede teori til din praksis.
Undervisningen er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem almindelig undervisning, diskussioner i grupper og plenum, casearbejde og individuelle studier og refleksioner.
Hvem henvender modulet sig til?
Modulet i socialpædagogiske metoder er målrettet familieplejere samt omsorgs- og pædagogmedhjælpere på social- og specialpædagogiske institutioner. Det kan være medarbejdere, der har en anden faglig baggrund og efter et karriereskifte mangler den faglige ballast til at udføre socialpædagogisk arbejde af høj kvalitet.
Uddannelsen er målrettet dig, der arbejder:
- Med udsatte børn og voksne
- I socialpsykiatrien
- På et opholdssted eller en døgninstitution
- I et værksteds- og aktivitetstilbud
- På et misbrugssted
- I dagtilbud for børn med handicapintegration
- Med borgere med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse
- Med inklusion af børn og unge
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Sundhed og Social
Nyhedsbrevet, hvor du får ny, opdateret viden om sundhedsfaglige og socialfaglige emner. Tilmeld dig og modtag nyt om efteruddannelse og arrangementer indenfor bl.a. socialt arbejde, sundhed og pleje.
Udkommer 4-6 gange om året.