Kvalitetsoptimering
Hvad får du ud af forløbet?
Med værktøjer fra Six Sigma-metoden sikrer du en høj og stabil kvalitet med minimal variation. I faget Kvalitetsoptimering med Six Sigma får du et solidt kendskab til ledelsesfilosofiens optimeringsmetoder, som er med til at spare virksomheden for vigtige ressourcer: penge og tid.
Du lærer at drage nytte af Lean som værktøj og bliver rustet til at tilrettelægge forløb, hvor du anvender de forskellige trin i DMAIC-processen som værktøjer til at definere, måle, analysere, forbedre og styre.
Efter modulet er du i stand til at lede afgrænsede kvalitetsprojekter og indgå i større tværfaglige kvalitetsforbedrings-initiativer. Du kan bruge DMAIC-processen i forbedringsprojekter, hvor du har lært konkrete værktøjer så som SIPOC-analyse og IPO-analyse, årsag-virkningsdiagram, histogram, kontrolplaner, pareto-diagram, FMEA, proceskapabilitetsanalyse og regressionsanalyse.
Hvem henvender forløbet sig til?
Forløbet henvender sig til dig, der arbejder med eller gerne vil arbejde med kvalitetsoptimering. Det er til dig, der er interesseret i, hvordan man reducerer spild i værdikæden og mindsker variation i produktionsprocessen.
Fagligt indhold
På modulet lærer du om Six Sigma-metoden og værktøjer, så du bliver i stand til at kvalitetsoptimere projekter. Du bliver undervist i:
- Lean
- DMAIC-processen
- Værktøjer
Hvordan arbejder vi på modulet?
På modulet arbejder deltager-, praksis- og procesbaseret, hvorfor der veksles mellem undervisning med inddragelse af dig og de øvrige deltagere, individuel og fælles refleksion samt casearbejde. Du vil som deltager opleve at blive støttet i at iagttage og kommunikere nye perspektiver og handlemuligheder.
For UCN act2learn er det af stor væsentlighed, at læring ikke er hengemt viden på papir, men i stedet skal læring ligge aktivt i oplevelsen og indlevelsen fra konsulenterne og deltagerne. Derfor arbejder vi ud fra en læringsfilosofi om, at du som deltager lærer bedst, når du bliver direkte inddraget gennem handling.
Dette forløb afholdes som hybrid undervisning.
Et uddannelsesforløb med hybrid undervisning er tilrettelagt således, at deltagere har mulighed for selv at bestemme, om de møder fysisk op eller følger undervisningen online fra et andet sted. Der er derfor typisk ikke krav om fysisk fremmøde. Ellers er udgangspunktet, at der er online synkron deltagelse via video, lyd samt online værktøjer.
Læs mere om undervisningsformen hybrid.
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Erhverv
Nyhedsbrev til det nordjyske erhvervsliv. Få ny viden, inspiration og gode råd og bliv opdateret på relevante kurser og videreuddannelser, webinarer og arrangementer.
Udkommer 4-6 gange om året.