Samfundsøkonomi
Ud over de generelle adgangskrav anbefaler vi, at du gennemfører faget Indledende matematik, hvis du ikke har grundlæggende viden om matematiske områder, eller hvis det er lang tid siden, du har arbejdet med sådanne emner.
Du kan tage modulet som selvstændig efteruddannelse, eller det kan indgå som et valgmodul på akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, hvor den indgår i revisions-retningen eller bank- og realkredit-retningen.
Formål
Formålet med faget Samfundsøkonomi er at give dig en indsigt i centrale samfundsøkonomiske sammenhænge i en international markedsøkonomi. Endvidere skal du have en indføring i såvel nationale som internationale samfundsforhold.
Denne viden skal medføre, at du bliver i stand til at vurdere konsekvenserne af ændrede vilkår og betingelser for den finansielle rådgivning, som gives til såvel privatpersoner som mindre virksomheder.
Det er endvidere formålet at kvalificere dig til at kunne anvende den opnåede kompetence i forbindelse med de daglige arbejdsopgaver i virksomheder, der beskæftiger sig med finansiel rådgivning.
Udbytte
Det er målet med faget at give dig viden om nationaløkonomiens grundlæggende begreber og teorier. Du får kendskab til de nationaløkonomiske sektorer og deres samspil, og du skal tilegne dig indsigt i såvel teorierne bag mikroøkonomi som makroøkonomi. Indsigten betyder, at du får en bred og nuanceret opfattelse af de nationaløkonomiske relationer, således at du bliver i stand til at kunne beskrive, vurdere og inddrage påvirkningerne af f.eks. økonomiske, demografiske, miljømæssige og sociale forhold på både nationalt og globalt plan i den finansielle rådgivning.
I mikroøkonomien lægges vægt på en analyse af markedets rolle som allokeringsmekanisme. Endvidere fokuseres på offentlige myndigheders og internationale organisationers påvirkning af markedsøkonomien. Arbejdsmarkedet og boligmarkedet gives i denne sammenhæng en stor vægt.
I makroøkonomien lægges vægt på analyser af ligevægtsdannelsen på valutamarkeder, pengemarkeder, varemarkeder og arbejdsmarkeder samt samspillet mellem disse markeder. Endvidere fokuseres på den økonomiske politik og det internationale samarbejde om den økonomiske udvikling samt på beskrivelse og vurdering af konjunkturudviklingen og den strukturelle udvikling.
Undervisningen tager udgangspunkt i de behov, som forskellige modtagere af den finansielle rådgivning kan forventes at have eller få, hvorved du opnår kendskab til de nødvendige økonomiske og finansielle aspekter forbundet med finansiel rådgivning inden for et bredt spektrum af dagligdags emner.
Indhold
- Mikroøkonomisk prisdannelse
- Befolkning, arbejdsmarked og boligmarked
- Markedseffektivitet og markedsindgreb
- Int. økonomisk samarbejde og handelspolitik
- Nationalregnskab og konjunkturbeskrivelse
- Valutamarkeder og konkurrenceevne
- Engemarkeder og rentedannelse
- Makroøkonomisk indkomstdannelse
- Ledighed og inflation
- Økonomisk politik
Læs mere om modulet
Tilmeld dig
Vi udbyder forløbet på nedenstående tidspunkter.
Få besked om fremtidige datoer
Der er i øjeblikket ingen planlagte datoer for dette forløb. Udfyld formularen, hvis du vil have besked, når vi har fastsat nye datoer.
Få vejledning og mere at vide
Få seneste nyt fra UCN act2learn Erhverv
Nyhedsbrev til det nordjyske erhvervsliv. Få ny viden, inspiration og gode råd og bliv opdateret på relevante kurser og videreuddannelser, webinarer og arrangementer.
Udkommer 4-6 gange om året.