Gå til hoved indhold

Makerspace

I skolens makerspace summer det af kreativitet og skaberglæde. Spændende materialer, værktøjer og digitale teknologier er lige ved hånden, så det er let for eleverne at skabe kreative løsninger gennem innovative designprocesser. I makerspacet handler det om samarbejde, få nye idéer og omsætte dem til prototyper, der kan være med til at løse komplekse problemstillinger. Alt sammen med det formål at styrke elevenes innovationskompetence, praksisfaglighed, digitale dannelse og teknologiforståelse.

Vejledning og inspiration

Vejledning og inspiration
Vejledning og inspiration

Book en CFU-konsulent til praksisnær vejledning på CFU eller egen skole. Det kan eksempelvis være jeres PLC-, fag- og årgangsteams, der har brug for at blive opdateret og få ny inspiration til digitale teknologier og didaktiske tilgange.

Lån teknologier
Lån teknologier

Book forskellige teknologier på mitCFU og få dem leveret direkte til døren. Dette giver mulighed for at inddrage forskellige teknologier i undervisningen samt test af teknologier forud for et eventuelt indkøb.

Vurdering af indkøb
Vurdering af indkøb

Få gode råd og sparring inden I investerer i nye teknologier. Vi har flere års erfaringer med indkøb og anvendelse af teknologier og guider jer gerne sikkert gennem udvalget af forskellige teknologier og materialer til undervisningen.

Bliv en del af CFU's netværk
Bliv en del af CFU's netværk

Tilmeld dig CFU's praktikernetværk for teknologiforståelse og få nyheder og invitationer til spændende arrangementer direkte i din indbakke.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Nyhedsbrevet er målrettet undervisere, skoleledere og pædagoger, som er interesseret i teknologiforståelse. Du bliver opdateret med bl.a. oplæg og aktiviteter.

CFUMaker
CFUMaker

Snart kan du finde og dele inspiration til makerspace i skolen her på CFUMaker.dk

Praksisnære kurser

Book et kursus og få hjælp til at komme i gang med at anvende de forskellige makerteknologier. Vi tilpasser indholdet, så det passer lige præcis til jeres teknologier, målgruppe og fag. Du kan herunder også finde et udvalg af praksisnære kurser som vi tilbyder. Kurserne afholdes enten i Hjørring eller Aalborg eller på jeres skole. 

Se vores udvalg af praksisnære kurser

LEGO Spike
LEGO Spike

Byg frit efter fantasien som i ‘LEGO Masters’ eller find inspiration i færdige forløb og vejledninger. Med LEGO Spike Essential kan de yngste elever let komme i gang med at lege og programmere. Med LEGO Spike Prime udvides mulighederne og gør det oplagt at anvende i STEAM-fagene.

Lasercutter
Lasercutter

Med lasercutteren er det muligt at prøve kræfter med forskellige materialer og teknikker, som er kendt fra industrien og professionelt designarbejde. Gennem iterative designprocesser kreeres færdige produkter eller prototyper vha. graveringer og udskæringer, som normalt ikke er muligt eller meget tidskrævende at lave med håndværktøj.

Micro:bit
Micro:bit

Udtryk jer kreativt med Micro:bit’en gennem blokprogrammering og egne algoritmer. Eksperimentér og udvid med forskellige tilkoblingsmuligheder fx sensorer og motorer. Micro:bit’en er let tilgængelig programmerbar teknologi med en lang række undervisningsressourcer til 4-9 klasse i fagene.

3D-print og VR
3D-print og VR

Design og redesign rummelig figurer i online 3D-tegneprogrammer. De færdige 3D-designs kan printes, indgå i prototyper eller fungere som et færdigt produkt. 3D-designs kan desuden forblive digitale og indgå i virtuelle miljøer eksempelvis co-spaces.

Podcast og videoproduktion
Podcast og videoproduktion

Producér podcasts og videoer i god kvalitet vha. storyboard, greenscreen samt udvalgte teknologier og værktøjer. Formaterne giver mulighed for at udtrykke sig kreativt med forskellige virkemidler og styrke kommunikation, mundtlighed samt formidling.

Folieskærer
Folieskærer

Skab egne klistermærker og tekstiltryk gennem en kreativ designproces, hvor det er muligt at arbejde med både analogt og digitalt design. Folieskæreren er let at komme i gang med, og det tager ikke lang tid at komme fra idé og til færdigt produkt.

 

Kontakt din CFU-konsulent

Anja Emilie Madsen

Pædagogisk konsulent

E-mail:
aem@ucn.dk
Telefon:
72690853

Brian Ravnborg Christensen

Konsulent

E-mail:
brr@ucn.dk
Telefon:
72690855

Henriette Hjelm Hansen

Konsulent

E-mail:
hhh@ucn.dk
Telefon:
72690863

Ian Rubeck Stenz

Pædagogisk Konsulent

E-mail:
ian@ucn.dk
Telefon:
72690849

Kenneth Riis Poulsen

Pædagogisk Konsulent

Telefon:
72690867

Lene Dahlquist Hansen

Pædagogisk Konsulent

Telefon:
72690866

Mark Krogh Holler

Pædagogisk konsulent

Telefon:
72690834

Mathias Kusk Damgaard

Pædagogisk Konsulent

E-mail:
mdi@ucn.dk
Telefon:
72690589