Kan du se dig selv udvikle, lede og styre store byggeopgaver? Og drømmer du om en karriere i dansk og internationalt byggeri?

Som bygningskonstruktør er du ekspert i at planlægge, projektere og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Du vil ofte have en central rolle som projektleder eller byggeleder i en entreprenør-, ingeniør- eller arkitektvirksomhed. Du er med i planlægningen af byggeprojekter fra skitseforslag til færdig projektering og bidrager f.eks. med tekniske beregninger af konstruktioner og projektplaner for byggeprocessen.

På uddannelsen lærer du bl.a. om emner som opmåling, materialevalg og tilstandsvurdering samt virksomhedsdrift, projektering og produktion. I løbet af uddannelsen har du desuden mulighed for at specialisere dig, fx inden for energi og bæredygtighed, ledelse eller digitalt byggeri.

UCN-adresse

Aalborg: Sofiendalsvej 60

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk
Engelsk

Praktik

20 uger

Studiestart

September og februar

Studievejledere

Bjarne Sørensen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 15 04
bjs@ucn.dk

Træffes efter aftale

Gitte Carstens
Generel studievejleder

Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Træffes efter aftale

Marlene Hörfarter Hornbech
Generel studievejleder

Tlf.: 72 69 13 33
mhh@ucn.dk

Træffes efter aftale

Tæt på virkeligheden

Uddannelsen til bygningskonstruktør er tæt koblet til den virkelige verden. Vi har et godt samarbejde med erhvervslivet, og som studerende vil du derfor løbende gennem studiet prøve dine kompetencer af sammen med virksomheder og institutioner. Det foregår på flere måder, bl.a. via praktikophold og udviklingsprojekter.

"Det er en rigtig god uddannelse, som giver rigtig mange muligheder når man er færdig. Der er både mulighed for job ligeså snart man er færdiguddannet, men man kan også vælge at læse videre og fordybe sig i en mere konkret gren inden for byggebranchen."

Mathias Pedersen

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så er der mange muligheder med en uddannelse til bygningskonstruktør på UCN.

Studiepraktik


Prøv en uddannelse i virkeligheden

Vil du læse på UCN? Bliv mindet om åbent hus, ansøgningsfrister med mere

Optagelse


Sådan søger du ind